Anlık Bildirim

Apple, iPhone ve Apple Watch'ın trafik kazalarını tespit etmesini sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor

Gelen haberlere göre teknoloji devi Apple, iPhone’ların araba kazalarını tespit etmesini ve acil durum numaralarını aramasını sağlayacak olan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Önümüzdeki yıl iPhone’lara ‘güvenlik’ açısından hayati bir değer taşıyan yeni bir özellik gelebilir. Wall Street Journal’a (WSJ) göre Apple, iPhone’ların araba kazalarını tespit etmesini ve acil durum numaralarını otomatik olarak aramasını sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor..

Özellik iPhone ve Apple Watch'a gelecek Tam Boyutta Gör

Habere göre Apple bu özelliği hem iPhone’lar hem de Apple Watch’lara getirecek. Bu cihazlar ‘çarpışma algılama’ adlı bir özellik sayesinde hayat kurtarabilecek. Apple’ın bu özelliği ‘ivmeölçer’ sensörler kullanarak geliştirmesi bekleniyor.

WSJ’ye göre dev şirket, bu özellik üzerinde gerçek dünya verilerini kullanarak birkaç yıldır çalışıyor ve testler uyguluyor. Yayınlanan belgelerde Apple’ın iPhone ve Watch cihazlarından ‘anonim’ olarak veriler topladığı gözlemlendi. Şirket 10 milyondan fazla şüpheli araç çarpışması tespit etti ve bunların 50.000’den fazlası 911 acil durum merkezi araması yaptı. Bu sebeple ciddi kazalarda acil durum numaralarının aranmasının sağlanması planlanıyor.

Kaza tespit edildikten sonra acil servisler aranacak Tam Boyutta Gör

Başka şirketlerde de benzer özellikler mevcut

Apple bunu yapan ilk şirket değil. Google da bir trafik kazasında olduğunuzu algılayabilen ve acil servisleri arayabilen uygulamasını Pixel telefonlar için tanıtmıştı. General Motors da OnStar aracılığıyla arabalarında yıllardır bu özelliği sunuyordu. Yakın zamanda OnStar, Guardian isimli uygulamayla akıllı telefonlara da çarpışma algılama özelliğinin getirileceğini duyurmuştu. WSJ’ye göre de OnStar, ayda 6.000’den fazla çarpışma bildirimine yanıt veriyor.

Apple da Apple Watch Series 4’le birlikte düşme algılama özelliğini getirmiş ve belirli bir süre içinde yanıt verilmediğinde otomatik olarak acil servisleri arama özelliğini tanıtmıştı. Bu yeni çarpışma algılama özelliğinin ise her şey planlara göre giderse 2022 yılında iPhone ve Apple Watch’lara gelmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
oldukça faydalı ve gerekli bir özellik olur ki bu özelliğin/uygulama tüm akıllı telefonlara zorunlu olması lazım.
Yorumu gör »
MarionCobretti
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim