Anlık Bildirim

Apple’dan ‘yeşil çip üretimi’ hamlesi

Yapılan açıklamalara göre teknoloji devi Apple, ekolojik ayak izini daha da azaltmak ve yeşil çip üretimi konusunda hamlelerini artırmak için çevre dostu bir programa katıldı.

Paylaşılan son Apple haberlerine göre Cupertinolu teknoloji devi, ekolojik ayak izini daha da azaltmak amacıyla çip tasarımı ve üretiminin çevresel etkisini değerlendirmeyi amaçlayan yeni bir programa katıldı.

Apple, 2030'a kadar sıfır emisyon hedefliyor Tam Boyutta Gör

Araştırma merkezi Imec tarafından yapılan açıklamalarda dev şirketin, Sürdürülebilir Yarı İletken Teknolojileri ve Sistemleri (SSTS) isimli programa katıldığı duyuruldu. Imec’e göre bir iPhone veya diğer mobil cihazların oluşturduğu karbondioksit emisyonlarının %75’i çip üretiminden kaynaklanıyor, bu yüzden de Apple böyle bir adım atıyor.

Imec CEO’su Luc Van den hove de yaptığı açıklamalarda, “Birçok şirket, 2030 yılına kadar net sıfır emisyon hedefleri olduğunu söylüyorlar. Bu hedefe ulaşma konusunda da oldukça kararlılar. Ancak hedeflerine ulaşmak için belli verilere ihtiyaçları oluyor. İşte burada da Imec devreye giriyor ve sektörle ilgili tüm bilgileri onlara sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Imec araştırmacıları Tam Boyutta Gör

Apple’ın da hedefi 2030

Imec’e göre SSTS programı, çip üretimi hakkındaki baştan sona tüm adımları analiz ederek ‘karbon sıfır’ hedefine nasıl ulaşılacağını katılımcılarına gösteriyor. Apple da 2030 hedefi belirleyen şirketler arasında yer alıyor

Eylül ayında bir rapor Apple’ın bu hedefine ulaşmasının 2050 yılını bulabileceğini belirten veriler paylaşmıştı. Görünüşe göre dev şirket de bu raporu ciddiye aldı ve SSTS programına katılarak süreci hızlandırdı ve 2030 hedefine kesin bir şekilde ulaşmak istediğini ortaya koydu. Ek olarak, Apple’ın şu an küresel kurumsal operasyonlarda karbon-nötr olduğunu söylemekte fayda var. Şirketin bu programa katılmasının sebebi çip üreticileri sebebiyle oluşan karbon emisyonlarını sıfıra indirmek.

Imec Tam Boyutta Gör

Merkezi Belçika’da yer alan Imec’in ABD, Hollanda, Tayvan, Çin, Hindistan ve Japonya gibi yerlerde ofisleri, bunun yanı sıra da tüm lokasyonlarda 5000’den fazla çalışanı ve araştırmacısı bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim