Anlık Bildirim

Apple M1 Max çoklu yonga yapısına elverişli

Yapılan incelemeler Apple M1 Max yonga setinin çoklu yonga yapısına uygun bağlantı noktalarına sahip. Yakın gelecekte çok daha güçlü Apple M1 Max varyantları görmek mümkün olacak. 

Apple M1 Max

Apple’ın büyük yatırımlar ile hayata geçirdiği M1 yonga seti ailesi önümüzdeki döneme damga vurmaya hazırlanıyor. Yapılan incelemeler sonraki nesillerde birden fazla yonganın bir araya getirileceğini gösteriyor. 

Apple M1 dörtlü yonga olabilir

MCM olarak de bilinen çoklu yonga modül yapısı son dönemde tasarımcıların başvurduğu bir çözüm haline geldi. İyi uygulandığı zaman yeni bir yonga tasarımı gerekmeden mevcut tasarım ile çok daha güçlü çözümler elde edilebiliyor. 

Kaynaklar Apple M1 Max yonga setinde yaptıkları incelemelerde böyle bir teknolojinin izlerini görmüş. Normalde Apple’ın sunduğu resmi görsellerde böyle bir yapıya yer verilmemiş ancak çıplak incelemede alt kısımda bir bağlantı kesiti göze çarpıyor. 

Muhtemelen Apple spekülasyonların önüne geçmek için şimdilik bununla ilgili bir bilgi vermekten kaçınıyor. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde 4 adet Apple M1 Max yongasını bir araya getirerek 40 çekirdekli ve 128 grafik birimli yapılar elde edilebilir. Ayrıca sistem belleği de önemli miktarlara ulaşabilir. 

Apple M1 Pro

Apple’ın M2 nesline geçiş yapmadan M1 neslinde bir süre vakit geçireceği anlaşılıyor. Mac Pro gibi üst seviye cihazlarda çoklu yonga çözümleri kullanılabilir. Yine de kaynaklar bu çözümlerin yeni yıl ortalarına kadar yeni bir çözüm beklemiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim