Anlık Bildirim

Apple’dan bu kez film yapımcılarına dava

Bağımsız bir süper kahraman komedisi olan Apple-Man isimli filme Apple dava açıyor. İsim karmaşası yapacağı endişesiyle filmin isminin değiştirilmesini istiyor. 

Apple Tam Boyutta Gör

Her fırsatta kendi isim haklarını veya logosunu benzeterek dahi kullanan işletmelere dava açarak engellemeye çalışan Apple şimdi de bir film şirketini hedefine aldı. Dava konusu ise aynı adı taşıyan bir film. 

Apple-Man filmine dava

No Man’s Sky oyununa Sky yayıncılık devinin açtığı davaya ya da It Takes Two oyununa Take Two Interactive tarafından açılan davaya benzer bir konu Apple ile Apple-Man komedi filminin yapımcısı arasında yaşanıyor. 

Ukraynalı bağımsız yönetmen Vasyl Moskalenko tarafından çekilen Apple-Man, elma yiyerek süper güçler kazanan bir kahramanı konu ediniyor. Yönetmenin ABD patent ofisine yaptığı isim tescil başvurusunun kabul edilmesi Apple’ı harekete geçirdi. 

Apple kendi markasına yönelik kafa karışıklığı oluşturacağı gerekçesiyle başvuruya karşı agresif bir mücadele sergileyeceğini belirtiyor. Firma 467 sayfalık bir dosya hazırladı. Kickstarter üzerinde bağış toplayarak hayata geçirilen filmin yönetmeni ise endişeli. Eğer isim hakkını iptal ederse Apple’ın filmi komple yasaklamasının önünde bir engel kalmayacağını belirtiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3241 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim