Anlık Bildirim

Apple Watch 6 kullanıcıları, akıllı saatteki tasarım hatası nedeniyle Apple'a dava açtı

Apple Watch Series 6 kullanıcıları, akıllı saatin tasarımındaki, ciddi yaralanmalara neden olabilecek kusur nedeniyle Apple'a dava açtı.                         

Apple Watch 6 kullanıcılarından Apple'a toplu dava

California'daki Apple Watch Series 6 sahipleri, pil şiştiğinde ekranın bağlantısının kopması ve kırılması sonucu kullanıcının çeşitli yaralanmalarına neden olan tasarım hatası nedeniyle Apple'a toplu dava açtı.

Davacılar, Apple'ın olası pil şişmesini tolere etmek için saat kasasının içinde yeterli alan bırakmadığını iddia ediyor. Sonuç olarak, pil hafifçe şişerse ekran ayrılabiliyor, çatlayabiliyor veya parçalanarak keskin kenarlar kullanıcıları yaralayabiliyor. Davacılara göre, Apple Watch Series 6 "tüketici güvenliği için önemli bir tehdit oluşturmakta."

Apple, önceden de dava edilmişti

Davacılar dava dosyasına, müvekkillerden birinin Apple Watch Series 3 ekranının bağlantısının kopmasından kaynaklandığı iddia edilen  kolundaki derin kesiğin fotoğrafını ekledi. Davada, bu kusurun önceki Apple Watch modellerinde de bulunduğu belirtiliyor. Apple Watch Series 3 dahil. Böylece Apple, bu kusura sahip Apple Watch modellerini piyasaya sürmeye devam ederken "çeşitli tüketici koruma yasalarını" da ihlal etmiş oldu.

Apple Watch 6 kullanıcılarından Apple'a toplu dava

Apple'a benzer bir davanın 2018 yılında da açıldığını belirtmekte fayda var. Ancak federal bir yargıç, "belirli bir kusur tespit edemediğini" belirterek davayı reddetmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim