Anlık Bildirim

Apple Watch ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya

Apple Watch akıllı saatinin kandaki oksijen değerini ölçümlediği sırada derinin rengine göre yanlış sonuçlar verdiğini iddia eden bir kullanıcı ABD’de dava açtı. 
Apple Watch Tam Boyutta Gör
Özellikle ABD’de ırkçılık konusu yıllardır büyük problem ve zaman zaman büyük protestoların yaşandığını görüyoruz. Öyle ki elektronik cihazların insanın deri rengine göre tespit mekanizmalarını değiştirdiğine dair iddialar var. Bir ABD vatandaşı Apple Watch serisini şikâyet etti.

Apple Watch ırkçılık mı yapıyor?

New York mahkemelerine verilen dava dilekçesine göre Apple Watch modeli derinin koyu olmasına bağlı olarak kandaki oksijen ölçümünde değişiklikler yapıyor. 2020-2021 yılları arasında kullanıcı yanlış ölçümleri bizzat test etmiş.

Özellikle pandemi döneminde popüler olduğu için kandaki oksijen değerinin yanlış ölçülmesi ölümlere varan bir ihmal zincirini tetikleyebilir. Kullanıcı dava dilekçesinde de bunu belirtmiş ve pek çok ölçüm cihazının koyu deri üzerinde yanlış sonuçlar verdiğini iddia etmiş.

New York bölgesinde açılmış olsa da Dakota, Wyoming, Idaho, Alaska, Iowa, Mississippi, Arkansas, North Carolina gibi bölgelerdeki Apple Watch kullanıcıları da davaya dahil edilmiş. Eğer Apple suçlu bulunursa tüm kullanıcılara tazminat ödeme zorunda kalabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2694 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Teknoloji Haberleri, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim