Anlık Bildirim

watchOS 9 ile birlikte Apple Watch üzerinden VoIP aramaları yapılabilecek

Apple, geçtiğimiz gün düzenlediği WWDC 2022 etkinliğinde, Apple Watch'tan VoIP aramaları yapılmasına izin vereceğini açıkladı.                                   

Apple Watch üzerinden VoIP aramaları yapılabilecek Tam Boyutta Gör

Apple bu hafta düzenlediği WWDC 2022 etkinliğinde, watchOS 9 ile birlikte sunulan bir yeniliği de paylaştı. Şirket desteklenen üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla kullanıcıların doğrudan bir Apple Watch kullanarak VoIP aramaları yapmasına izin vereceğini duyurdu.

Popüler uygulamaların harekete geçmesi bekleniyor

WWDC 2022 açılış konuşması sırasında Apple, kullanıcıların Webex gibi desteklenen uygulamalarda Apple Watch'tan VoIP aramaları başlatabileceklerini, sonlandırabileceklerini veya sessize alabileceklerini açıkladı. Bu da Apple Watch sahiplerinin internet üzerinden saatlerini kullanarak arama yapabilecekleri anlamına geiyor.

Apple Watch üzerinden VoIP aramaları yapılabilecek Tam Boyutta Gör

Apple, geliştiricilere VoIP çağrılarını doğrudan Apple Watch üzerinden başlatma, bitirme veya reddetme özelliğini sunmalarına olanak tanıyan geliştirici aracı CallKit'i piyasaya sürdü. Skype, WhatsApp ve Telegram gibi popüler uygulamaların ekipleri hızlı adım atar ve CallKit'i yazılımlarına entegre ederlerse, Apple Watch sahipleri bu servisler aracılığıyla doğrudan saatten ücretsiz olarak arama yapabilecekler. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim