Anlık Bildirim

Apple Watch yakın zamanda kan şekerini de ölçebilir

Rockley Photonics ile ortaklık yapan Apple’ın yaklaşık iki yıldır sağlık teknolojileri konusunda çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Yakın dönemde kan şekeri ölçümü gelebilir.

Apple Watch yakın zamanda kan şekerini de ölçebilir Tam Boyutta Gör

Akıllı saat olarak çıktığı macerasında bugün sağlık anlamında en büyük yardımcılarına birisi haline gelen Apple Watch yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Yakın dönemde kan şekerini ölçme özelliği gelebilir. 

Çalışmalar devam ediyor

Apple Watch nabız değerlerini, uyku döngüsünü, kardiyografiyi ve son olarak da kandaki oksijen değerini ölçme özelliğini kazanmıştı. İngiliz bir şirketin Menkul Değerler Komisyonu raporu yeni özelliği ortaya çıkardı. 

İngiliz sağlık teknolojileri firması Rockley Photonics hazırladığı raporda yaklaşık 2 yıldır Apple ile ortaklık yaptığını ve yeni ürünlerin geliştirilmesi adına teknolojiler geliştirdiklerini belirtmiş. Firmanın uzmanlık alanı ise kandaki şeker veya alkol oranını ve kan basıncını ölçebilecek sensörler geliştirmek. 

Kaynaklar Apple Watch için en uygun sensörün kan şekerini ölçebilmek olduğunu düşünüyor zira diyabet günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi durumunda. İki yıllık bir çalışma süresi düşünüldüğünde Apple Watch 7 veya 8 modellerinde karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9934 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple Watch 7, Apple watch blood sugar ve Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim