Anlık Bildirim

Apple hatayı düzeltti, bulanı ise unuttu

Apple son iOS güncellemesinde ilk gün açığını bulan bir geliştiriciyi ödül programının dışında bırakarak ismini sakladı. Geliştirici itiraz etse de şimdilik herhangi bir değişiklik yok.

Apple açık programı Tam Boyutta Gör

Büyük yazılım firmalarının sistemlerindeki hatayı ortaya çıkarmak için sık sık ödüllü yarışmalar düzenlediğini görüyoruz. İnsanları bir nevi teşvik eden bu yarışmalarda adaletsizlikler de oluyor. Özellikle Apple tarafında. 

Apple yine görmezden geldi

Türk vatandaşları da dahil Apple’ın bazı durumlarda hataları ortaya çıkaran kişileri görmezden geldiği veya yarışma dahilindeki ödülden hariç ödüller vermeye çalıştığını duyuyoruz. Bunlardan birisi daha gerçekleşti. 

iOS 15.0.2 güncellemesinin yayınlanmasından yaklaşık 7 ay önce kodlarda bir açık bulan Denis Tokarev bunu Apple’a bildirdi. Uzun bir süre yanıt alamayan geliştirici güncelleme yayınlandıktan sonra ilk gün yamasının bununla ilgili olduğunu ancak kendi isminin yer almadığını görünce tekrar Apple’a ulaştı. Aldığı cevap ise email içerisinde yer alan bilgileri gizli tutması tavsiyesi oldu. 

Tokarev geçtiğimiz ay bir blog yazısı yayınlayarak ödül programı çerçevesinde yaptığı başvuruyu ve yaşadıklarını anlattı. Tokarev’in daha önceki bir yamanmış açık nedeniyle de yine Apple tarafından görmezden gelindiği ifade ediliyor.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13491 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS 15.0.2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim