Anlık Bildirim

Apple, çip kıtlığı nedeniyle iPhone 13 üretimini azaltacak

Küresel çip kıtlığı teknoloji sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bloomberg'in haberine göre Apple çip sıkıntısı nedeniyle iPhone 13 üretimini 10 milyon adet azaltacak.

Apple, çip kıtlığı nedeniyle iPhone 13 üretimini azaltacak Tam Boyutta Gör

Bloomberg'in servis ettiği habere göre Apple hali hazırda devam eden çip kıtlığı nedeniyle iPhone 13 için üretim hedeflerini tutturamayabilir. Şirket yıl sonuna kadar 90 milyon yeni iPhone modeli üretmeyi planlıyordu ancak buna ulaşması pek mümkün görünmüyor.

Apple'ın tedarikçileri arasında yer alan Broadcom ve Texas Instruments'ın yeterli sayıda çip üretmekte zorlandığı bildirildi. Texas Instruments, Apple'a OLED ekranlarda kullanılmak üzere bileşen sağlarken, Broadcom şirkete kablosuz bağlantı modülü tedarik ediyor.

Apple, çip kıtlığı nedeniyle iPhone 13 üretimini azaltacak Tam Boyutta Gör

Çip krizi sarsmaya devam ediyor

Apple'ın bu yılki iPhone 13 üretim hedeflerini 10 milyon adede kadar azaltmak zorunda kalacağı belirtiliyor. Yaşanan çip sıkıntısı şirketi zaten olumsuz etkilemiş durumda. Satışların başlamasının hemen ardından iPhone 13 Pro ve Pro Max için gönderim süresi 4-5 haftaya çıktı.

Piyasadaki krizden etkilenen tek şirket elbette ki Apple değil. Çip kıtlığı sadece teknoloji firmalarını değil, aynı zamanda otomobil üreticilerini de derinden sarstı. Küresel açığın 2022'nin ortasına kadar süreceği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim