Anlık Bildirim

Araştırma: Amerika'daki kullanıcılar dokunmatik telefonları tercih ediyor

Araştırma: Amerika'daki kullanıcılar dokunmatik telefonları tercih ediyor

ComScore araştırma şirketinin yaptığı son çalışmayla Amerika'daki dokunmatik ve akıllı telefon pazarını mercek altına aldı. Araştırma sonuçları ise dokunmatik olmayan telefonların geleceğini tehdit eder nitelikte.

Rapora göre Amerika'daki kullanıcıların tercihleri hızla dokunmatik ekranlı telefonlara doğru kayıyor. 2008 Ağustos'un da 9.22 milyon olan dokunmatik cihaz sayısı 1 senede %159 artışla 23.84 milyona yükselirken, akıllı telefon sayısı ise %63 artışla 33.78 milyona yükselmiş. Oranlara bakıldığında 2008 öncesinde oldukça düşük bir paya sahip olan dokunmatik telefonlar, 2009'la birlikte akıllı telefon pazarında en yüksek paya sahip olan cihazlar olmayı başarmışlar

Araştırmanın diğer bir sonucuda Amerika'da en çok tercih edilen dokunmatik telefonun iPhone olduğunu gösteriyor. Apple iPhone, yaklaşık 24 milyonluk dokunmatik telefonların %33'ünü oluştururken rakiplerinden Blackberry Storm %7'lik bir kısmını oluşturabilmiş. Verizon aracılığıyla satışa sunulan LG Dare ve Voyager bu alanda %8.7 ile %7.8'lik paya sahipken, son zamanların popüler işletim sistemi Android'in en başarılı telefonu da %3.6'lık paya sahip olan T-Mobile G1 olmuş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim