Anlık Bildirim

Araştırmacılar: Dünya’daki bulutlar küresel ısınmayı artırabilir

İklim değişikliklerinin etkileri günden güne artıyor. Bilim insanlarına göre Dünya üzerindeki bulutların da gezegenimizde yaşanan küresel ısınmayı daha da şiddetlendirme ihtimali oldukça yüksek.

Araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışmada  uydulardan toplanan veriler sonucunda Dünya’daki bulutların küresel ısınmayı şiddetlendirebileceği öne sürüldü. Imperial College London ve East Anglia Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü araştırmada bulutların yüzde 97.5 olasılıkla küresel ısınmayı artırabileceği ifade edildi.

Araştırmacılar: Dünya’daki bulutlar küresel ısınmayı artırabilir Tam Boyutta Gör

Araştırmacılardan Peer Nowack yaptığı açıklamada, “Bulutların küresel ısınma üzerindeki etkilerinde önemli bir ölçüde artış olduğunu gösteren kanıtlarımız var. Yüksek kaliteli küresel uydu verilerini kullanarak bu sonuçlara ulaştık” ifadelerini kullandı.

Bulutlardaki değişimler sıcaklıkları artıracak

Araştırmada uydu verileriyle bulutların etkisini gözlemleyebilen bir yöntem geliştirildi. Bu yöntemle gelecekte bulutların düzeninin değişebileceği, güneş ışınlarını daha az yansıtarak ve sera etkilerini artırarak gezegendeki iklim değişikliğinin ve sıcaklıkların daha da şiddetlenebileceği gözlemlendi.

Araştırmacılar: Dünya’daki bulutlar küresel ısınmayı artırabilir Tam Boyutta Gör

Araştırmacılardan Paulo Ceppi de bu çalışmanın gelecekte küresel ısınmanın ne tarz bir hâl alabileceğinin görülmesine yardımcı olarak gerekli önlemlerin alınması için önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.          

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim