Anlık Bildirim

Arjantin’de bir göl kirlilik nedeniyle pembeye döndü

Arjantin’in güneyinde bulunan Patagonya bölgesinde Corfo Lagünü balıkçılık şirketleri tarafından atılan atıklar sebebiyle pembe renk aldı. Olay, yerel halk ve uzmanlarda endişe yarattı.

Arjantin’in Patagonya bölgesinde bulunan Corfo isimli lagünün balıkçı şirketleri tarafından atılan atıkların suya boşaltılması sebebiyle pembeye dönmesi halkta ve uzmanlarda şaşkınlık ve endişe yarattı. Halk ve yetkililer arasında tartışmaya neden olan olayın sebebi olarak, yönetimin balıkçılık şirketlerine göle atıkları atmasına izin vermesi gösterildi.

Çevre mühendisi ve virolog Federico Restrepo olay ile ilgili, “Olaya, Chubut Nehri’nin sularına ve bölgedeki sulara bulaşan bir antibakteriyel olan sodyum sülfür sebep oldu. Yasaya göre bu atıkların boşaltılmadan önce işlenmesi lazımdı” ifadelerini kullandı.

Olay ciddiye alınmalı

10 ila 15 hektarlık bir bölgede olan göl, turizm, balıkçılık ve yerel halk için önemli bir yere sahip. Çevre sorumlusu Juan Micheloud, pembe rengin göle zararlı olmayacağını söylese de uzmanlar olayın ciddiye alınmasını ve bir daha olmasının önüne geçilmesini tavsiye ediyor.

Arjantin’de bir göl kirlilik nedeniyle pembeye döndü

Yerel halk da gölün renginin yanı sıra bölgede oluşan kötü koku ve böceklerin artışından şikâyetçi durumda.

Kaynakça https://www.euronews.com/2021/07/24/lagoon-in-argentine-patagonia-turns-pink-due-to-pollution https://batimes.com.ar/news/argentina/industrial-waste-turns-patagonian-lake-into-pink-lagoon.phtml Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim