Anlık Bildirim

ASELSAN, Türkiye’nin ilk MW üstü rüzgar türbinlerini üretiyor

ASELSAN sadece savunma sanayisinde değil aynı zamanda yenilenebilir enerji alanında da boy gösteriyor. Son bilgilere göre IDEF 2023’te ASELSAN, rüzgar türbinini sergileyecek.
ASELSAN, Türkiye’nin ilk MW üstü rüzgar türbinlerini üretiyor Tam Boyutta Gör
ASELSAN’ın bir süredir yenilenebilir enerji ve yerli rüzgar türbini üzerinde çalıştığı biliniyordu. Elde edilen son bilgilere göre ASELSAN, Türkiye’nin en yüksek yerlilik oranına sahip rüzgar türbinlerini göreve hazırlıyor. Geliştirilen rüzgar türbinlerinin aynı zamanda Türkiye’nin ilk MW üstü rüzgar türbinleri olacağı belirtiliyor.

ASELSAN’ın rüzgar türbinlerinde sona gelindi

25-28 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2023) kapsamında ASELSAN, haberleşme, hava savunma, aviyonik, elektro-optik, elektronik harp, radar ve insansız sistemler alanındaki ürünlerini sergileyecek. Tüm bunların yanın şirket, başta enerji, ulaşım, sağlık olmak üzere sivil alandaki teknolojilerini de tanıtacak. Bu kapsamda firmanın yerli rüzgar türbinlerini gözler önüne sereceği belirtiliyor.

Ana bileşenleri yerli ekosistem paydaşları tarafından üretilen yerli türbinde ASELSAN imzalı generatör, güç dönüştürücü, türbin kontrol sistemi ve SCADA sistemi bulunacak. Rüzgar türbininin güç kapasitesi 4,3 megavat olacak. Bu türbinler, Elektrik Üretim AŞ ile geçtiğimiz yıl imzalanan anlaşma kapsamında Alaçatı Rüzgar Enerji Santralı (RES) sahasında kurulacak. Adları ASELSAN ART4.X olan bu türbinler, 100 metre kule yüksekliğine ve 136 metre rotor çapına sahip 2 türbinden oluşacak.

Proje kapsamında, Türkiye'de daha önce yerli üretimi yapılmamış birçok rüzgar türbini bileşeni ASELSAN ve oluşturulan tedarik zinciriyle yerli olarak üretilmeye başlandı. ASELSAN tarafından geliştirilen generatör ve güç dönüştürücünün prototip üretimleri tamamlanırken testleri ise yine şirket tarafından kurulumuna başlanan megavat üstü güç elektroniği test laboratuvarında yapılacak. Kurulumu devam eden test laboratuvarı Türkiye'de bu güçte ilk test laboratuvarı olacak ve aynı zamanda askeri platformlarda kullanılan motor ve sürücü testlerini de gerçekleştirebilecek. ASELSAN’ın rüzgar türbinlerinin kurulumunun 2024’ün ikinci yarısına kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynakça https://www.aselsan.com/tr/teknoloji/urun/3080/4x-mw-ruzgar-turbini#section-features https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/aselsan-ruzgarin-gucunu-arkasina-alacak/2952746 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19597 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aselsan, rüzgar enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim