Anlık Bildirim

ASUS’tan Surface Pro 8’e rakip: ROG Flow Z13

Dev bilgisayar ve donanım üreticisi ASUS, Microsoft’un Surface Pro 8’ine rakip bir bilgisayarı piyasaya sürebilir. Sızıntılara göre bu bilgisayar ROG FLOW X13’ün ‘varisi’ olabilir.

The Verge’ün haberine göre ASUS, oyun bilgisayarı olarak da kullanılabilen dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar ROG Flow X13’ün ‘varisi’ olarak nitelendirilebilecek bir bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ünlü blog yazarı ve güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Evan Blass tarafından Twitter üzerinden paylaşılan gönderiye göre bu cihaz, Microsoft’un Surface Pro 8’i ile büyük benzerlikler gösteriyor.

Sızdırılan ROG Flow Z13 ismindeki bilgisayar, eğer X13’e benzeyecek olursa az çok nasıl performans gösterebileceğini tahmin etmemiz mümkün. Dönüştürülebilir bir dizüstü bilgisayar olan X13, XG mobil adlı performans artırdığı tespit edilen harici grafik kartına (eGPU) bağlanabiliyor.

Surface Pro 8’e rakip

eGPU aynı zamanda bir dizi bağlantı noktasına sahip USB yuvası görevi görmesi sayesinde 13 inçlik dönüştürülebilir X13’ü tam gelişmiş bir oyun donanımına dönüştürmeyi başarabiliyor. Sızıntılara göre de ROG Flow Z13 de X13 ile aynı şekilde bir eGPU’ya bağlanabilecek. Bu durum da Microsoft’un Surface Pro 8’ine ciddi bir rakip olabileceğini gösteriyor.

ROG Flow 13 bu sene piyasaya sürülmüştü, bu sebeple de dev bilgisayar ve donanım üreticisinin Z13’ü için ne gibi farklı iyileştirmeler yapacağı merak konusu olmuş durumda. Ek olarak sızıntılarda ROG Zephyrus Duo 16 ve ROG kablosuz kulaklıklar da yer aldı. Bu cihazlar hakkında herhangi bir ek bilgi şu an için bulunmuyor, hatta fotoğrafların nereden alındığı da belli değil. Ancak ASUS’un önümüzdeki ocak ayında düzenlenecek olan CES 2022’ye hazırlık yaptığı ve burada sürpriz bir ürünün lansmanını yapmayı planladığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim