Anlık Bildirim

Bakan Koca 'rastgele' yapılan koronavirüs tarama testi sonuçlarını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin tarama testi sonuçlarını açıkladı. Her 1.000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı.

Bakan Koca 'rastgele' yapılan koronavirüs tarama testi sonuçlarını açıkladı Tam Boyutta Gör

T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde yapılan koronavirüs tarama testinin sonuçlarını açıkladı. Bugüne kadar yalnızca koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerle temas halinde olan kişilere ve belirti gösteren kişilere koronavirüs testi yapılmıştı. Belirti göstermeyip koronavirüs taşıyanların oranını belirlemek için yapılan bu çalışmada rastgele 150 bin kişi test edildi. Bu kişilerin yüzde 0,25’inin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bakanlık tarafından yapılan çalışmaya göre farkında olmadan koronavirüs taşıyanların oranı yüzde 0,25. Bu oranı 83 milyon nüfus üzerinden hesapladığımızda şu anda Türkiye’de 207 bin 500 kişi farkında olmadan koronavirüs taşıdığı varsayımında bulunabiliriz.

Türkiye’de bugüne kadar 233 bin 315 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 5 bin 563 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar yapılan test sayısı ise 4 milyon 446 bin 374.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4778 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarama testi sonuçları, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim