Anlık Bildirim

Bakan Soylu duyurdu: Bazı otoyollarda hız sınırı artırılıyor

Canlı yayında gündeme ilişkin konuları değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 otoyolda hız sınırını artıracaklarını açıkladı. Söz konusu otoyollarda üst sınır 140 km/s'e çıkacak.

Bakan Soylu duyurdu: Bazı otoyollarda hız sınırı artırılıyor Tam Boyutta Gör

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırının artırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Buna göre, önümüzdeki aylarda 3 otoyolda hız sınırı artırılacak.

Bakan Soylu'nun açıklamasına göre, Kuzey Marmara, İstanbul - İzmir ve Ankara -  Niğde otoyolunda hız sınırı artırılacak. Söz konusu otoyollarda üst sınır 140 km/s'e yükseltilirken, sürücüler idari yaptırım payıyla 154 km/s hıza çıkabilecek. Değişikliğin 1 Temmuz'da yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bakan Soylu'nun konuyla ilgilli açıklaması şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza arzettiğimizde 'Devam edin' dedi. İçişleri Bakanı'nın hız limitlerini yüzde 20 artırabilme imkanı var. Standardımız karayollarının standardıdır. 1 Temmuz itibari ile böyle bir çalışma yapıyoruz. Ulaştırma Bakanı ile de görüştük. Onlar da standartları ilgili yollarda karşılayabileceklerini söylediler. Hız limitlerini biraz daha artırıyoruz.

120 artı idari yaptırım sınırı var otoyol ve otobanlarda, 132 km şu anda. Bir Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışıyoruz, 1 Temmuz'a yetiştirme gayreti içinde olacağız. 120 km'yi 140'a, idari yaptırım da 154 km olacak. 154 km hız yapabilecekler. Ama bu 154 km hız yapsınlar demek değildir. Kuzey Marmara Otobanı, İstanbul- İzmir ve Ankara -  Niğde otoyolu. Bunların standartları bunu kaldırabilecek seviyede.

İkincisi, Şanlıurfa'dan başlayıp Edirne'ye kadar giden, Ankara'yı da geçen bir Anadolu otoyolumuz var. Bu otoyolun hepsinde de (Ankara - Niğde istikameti hariç) hız sınırını 130 kilometreye, idari yaptırım sınırını da 143 kilometreye çıkartıyoruz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7378 kez okundu.
69 kişi, toplam 76 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otoyol, hız sınırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim