Anlık Bildirim

Bangladeş'in yeni yıldızı: Cüce İnek

Bangladeş’te bir çiftlikte bulunan 51 cm boyundaki “cüce inek” Rani, ülkede büyük yankı yaratmış durumda. Uzmanlar ise bu durumun salgını olumsuz yönde etkilediğini belirtiyor.

Bangladeş’te binlerce insan Covid-19 kısıtlamalarını dikkate almadan ülkede ilgi odağına dönüşen cüce inek Rani’yi görmek için Charigram’daki bir çiftliğe akın ediyor. Sahipleri, Rani’nin dünyanın en küçük ineği olduğunu iddia ediyor. Minik inek 51 cm boya, 66 cm uzunluğa ve 26 kg ağırlığa sahip.

Bangladeş'in yeni yıldızı: Cüce İnek Tam Boyutta Gör

Dünyanın en küçük ineği olduğunu iddia eden çiftlik sahipleri Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurulduklarını söylüyor. Bu rekor şu an Hindistan’ın Kerala eyaletinde 61 cm boyunda olan Manikyam adlı ineğe ait.

Üç günde 15 binden fazla ziyaretçi

Özellikle turistler tarafından ilgi gören cüce inek, ülke çapında bir yıldız haline gelmiş durumda. Yapılan açıklamalara göre, ineği üç günde 15 binden fazla insan ziyaret etti. Rani’yi ziyarete gelenlerden biri olan Ranu Begum, birçok insanın farklı yerlerden ineği görmeye geldiğini; bu yüzden de kendisinin de gelip görmek istediğini ifade etti. Begum ayrıca hayatında daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını da sözlerine ekledi.

Bangladeş'in yeni yıldızı: Cüce İnek Tam Boyutta Gör

Covid-19 vaka sayılarında rekor sayılara ulaşan Bangladeş’te karantina süresi 14 Temmuz’a kadar sürecek; ancak bu kısıtlamalar insanları cüce ineği görmek için çiftliğe akın etmekten vazgeçiremeyeceğe benziyor.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/asia/hundreds-flock-see-dwarf-cow-bangladesh-guinness-world-record-15194694 https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/binlerce-kisi-cuce-inegi-gormek-icin-akin-etti-halk-sagligini-tehdit-ediyor,SR6-GBNevkGPZRnnTI07bw/G8iMsWy8Bk23j9oGftBaYA Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim