Anlık Bildirim

Bilim Kurulu açıkladı: Okulların açılışına yeni düzenleme

Bugün toplanan Bilim Kurulu normalde 17 Ağustos 2020 özel okulların telafi eğitimi ve 31 Ağustos 2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması takvimine değişiklik tavsiyesi yaptı.

Bilim Kurulu açıkladı: Okulların açılışına yeni düzenleme Tam Boyutta Gör

Ülkemizde koronavirüs salgını Mart ayından bu yana devam ediyor ve Haziran başlarına doğru kısıtlamalarla vaka sayıları 700 seviyesine kadar çekilmişti. Ne var ki yeni normalleşme sürecinde dikkatsiz davrananlar nedeniyle vakalar 1200 seviyesini zorluyor. Okulların açılışı da bu yüzden sıkıntıya girdi.

Vakalar düşmedi

Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan yeni normalleşme sürecinde vatandaşların kurallara riayet etmeye çalıştığı gözlenmişti ancak bir süre sonra toplu düğünler, cenazeler, yemekler derken tatil beldelerinde adeta yığılmalar oluşunca vakalar da fırladı. Bugün vaka sayıları okulları da riske soktu.

Milli Eğitim Bakanı kısa bir süre önce dışarıya çıkan herkesin 18 milyon öğrenciyi düşünmek olduğunu paylaşmıştı. Korkulan oldu ve tedbirsiz davranışlar devam edince okulların açılışına da müdahale gecikmedi.

Normalde 17 Ağustos itibariyle özel okulların yüz yüze telafi eğitimi başlayacaktı. 31 Ağustos tarihi ile de 2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması planlanıyordu. Bugün toplanan Bilim Kurulu okulların açılışına yönelik tavsiye kararını açıkladı.

Kurul yüz yüze eğitimin en az bir ay daha ertelenmesini tavsiye olarak Milli Eğitim Bakanlığına iletti. Sonrasında ise geçişin kademeli olarak yapılması gerektiğini belirtti. Yani 17 Ağustos tarihindeki özel okulların yüz yüze eğitimi ertelenmiş oldu. Özel okullar isterse telafi eğitimini uzaktan yapabilecek.

31 Ağustos tarihinde eğitim-öğretim yılı yine uzaktan başlayacak. 21 Eylül tarihinde ise kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlaması bekleniyor. Hangi sınıfların ilk olarak açılacağı sonra açıklanacak. Elbette bunlar yine salgının gidişatı ile doğrudan ilgili. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7700 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim kurulu, bilim kurulu eğitim öğretim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim