Anlık Bildirim

BioNTech mi yoksa Sinovac mı daha etkili?

Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre BioNTech aşısı Sinovac aşısına kıyasla, 2. doz sonrasında önemli ölçüde daha fazla antikor üretimi sağlıyor.

BioNTech ve Sinovac aşıları kıyaslama

Hong Kong Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada BioNTech ve Sinovac aşıları karşılaştırıldı. Araştırmanın sonunca BioNTech aşısı olan kişilerin kanlarındaki antikor seviyesinin Sinovac aşısı olan kişilere oranla önemli ölçüde yüksek olduğu saptandı. Hong Kong'daki South China Morning Post haberinde Sinovac aşısı olan kişilerin 3. bir doz aşıya da ihtiyaç duyabileceğin de altı çizildi. 

Öte yandan daha önce de İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE) tarafından yapılan bir incelemede BioNTech aşısının yeni Delta varyantı üzerindeki etkisi ölçülmüştü. İncelemede BioNTech aşısı yapıldıktan 2 hafta sonra Delta varyantında aşının, %88 etkili olduğu saptanmıştı. Ancak Sinovac'ın Delta varyantı üzerindeki etkisi henüz bilinmiyor. Covid-19'un geleneksel haline bile 2 doz yetmiyorsa, Delta varyantı için durum daha kötü olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13813 kez okundu.
65 kişi, toplam 78 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinovac, biontech ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim