Anlık Bildirim

Birleşik Arap Emirlikleri kendi kripto parasını çıkaracak

Emirates Haber Ajansı tarafından bugün yayınlanan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri kendi CBDC’si (Merkez bankası dijital para birimi) üzerinde çalışıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri kendi dijital parasını çıkarmayı planlayan ülkeler arasına katılmayı planlıyor. Ülkenin merkez bankası tarafından bugün yapılan açıklamaya göre bu çalışma, ülkenin 2023-2026 arası için planladığı 7 stratejik hedeften birisi.  

Birleşik Arap Emirlikleri kendi kripto parasını çıkaracak Tam Boyutta Gör

Son teknoloji yapay zekâ ve büyük verileri kullanılacağını da duyuran Yapılan açıklamada BAE Merkez Bankası, bu çalışmaların sebebinin dünyanın en büyük 10 merkez bankası arasına girmek olduğunu açıkladı. Bu stratejilerin dijital dönüşümü desteklemek için olduğu da açıklamaların arasında yer aldı.

BAE, Çin ile birlikte şubat ayında sınır ötesi ödemeler için kripto para projesi “Multiple CDBC Bridge”e katılmıştı. Bundan önce de BAE ve Suudi Arabistan, Project Aber kapsamında ortak kripto para birimleri üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri kendi kripto parasını çıkaracak Tam Boyutta Gör

Kendi merkez bankası dijital para birimini (CDBC) çıkarmayı planlayan ülkelerin sayısı günden güne artıyor. Mart ayında, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde de "dijital Euro"nun önümüzdeki senelerde çıkabileceğini söylemişti.

Ülkenin bu kararının ardından küçük orta doğu ülkelerinin de BAE’yi takip edebileceği konuşuluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim