Anlık Bildirim

Biyonik gözler için yeni bir teknoloji geliştirildi: Görüntü kalitesini arttıracak

İnsan vücudunun en önemli parçalarından biri olan göz hakkında teknolojik çalışmalar hızla devam ediyor. Araştırmacılar, biyonik göz gelişiminde önemli bir atılım gerçekleştirdi.

Biyonik göz teknolojisinde yeni gelişme Tam Boyutta Gör

Çin’de yer alan Harbin Teknoloji Enstitüsü, Harbin Enstitüsü ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacılar, insan gözünün yerine geçebilecek biyonik göz teknolojisi hakkında yeni bir atılım gerçekleştirdi.

Yüksek kaliteli görüntüler sağlayabiliyor

Biyonik gözleri daha verimli hale getirmek için yeni bir teknoloji geliştiren araştırmacılar, yapay sinapsları (sinirsel bağlantı noktaları) kontrol etmek, elektrik iletkenliğini iyileştirmek ve güç tüketimini azaltmak için metal indiyum elementini, disülfür malzemesine enjekte ederek biyonik bir göz için gereken yüksek kaliteli görüntüler üretmeyi başardılar.

Northumbria Universitesi'nden Prof. Richard Fu, ''Mevcut görsel sistemler fiziksel olarak ayrılmış sensörler, bellekler ve işleme üniteleri temel alınarak tasarlandı. Bu sistemler genellikle yüksek güç tüketimine ve karmaşık görüntü öğrenme ve işleme görevlerini gerçekleştirmede zorluklara sahiptir. Bu nedenle, yeni geliştirilen yöntemimiz, yeni nesil yapay görsel sistemler için büyük önem taşıyor'' sözlerini dile getirdi.

Günümüzde biyonik göz implantları mevcut olsa da, yalnızca belirli göz hastalıklarından kaynaklanan durumlarda kullanılabiliyor. Bununla birlikte İnsanların mevcut göz yapılarına ve beyne yapılan bağlantılar ile çalışan biyonik gözler, görsel işlevini kaybetmiş kişiler ve sağlık sektörü için büyük bir gelişim sağlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6169 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
biyonik göz, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim