Anlık Bildirim

Kullanıcıların telefon tercihinde başa baş çekişme; iOS mi yoksa Android mi ?

Teknoloji dünyasının en önemli pazarlarından birini oluşturan akıllı telefonlar arasındaki rekabet her an, durmaksızın, devam ediyor. Ülkemizde Galaxy S'in satışa sunulmasıyla birlikte Android'e artan ilgi ve iPhone 4'ün satışında mağazalarda oluşan kuyruklar, cihazın bulunanaması ülkemizde bile akıllı telefonlar arasındaki yarışı gözler önüne koyuyor.

Peki kullanıcılar akıllı telefonlar için hangi platformlara yönelmeyi düşünüyor ? Bu sorumuza cevap endüstrinin bağımsız araştırma kuruluşlarından ChangeWave'den geldi. Şirketin yayınladığı son rapor, Android'e artan ilgiyi gözler önüne koyarken; iPhone 4'le birlikte iOS'e olan ilginin azaldığını gösteriyor.

iPhone 4'ün satışa sunulmasına kısa bir süre kala yapılan Haziran araştırmasında kullanıcıların %50'si akıllı telefon olarak iPhone'u tercih ederken, Android'li akıllı telefonları tercih edenlerin oranıysa %30'du. Geçen 3 aylık süreçte yaşananlar (Android'li üst sınıf telefonların tanıtılması, iPhone 4'de ortaya çıkan "Antenna-gate" sorunu) ise Haziran ayındaki % 20'lik farkın neredeyse tamamen kapanmasını sağlamış. Eylül araştırmasına göre, akıllı telefon almayı planlayan kullanıcıların %38'i iPhone'u tercih ederken, Android'i tercih edenlerin oranıysa %30'dan %37'e yükselmiş durumda. Diğer platformlara baktığımızdaysa kullanıcıların %6'sının RIM'e yöneldiğini görülürken, Windows Mobile 7'nin kullanıcılarla buluşmasına kısa bir süre kalmasına rağmen kullanıcıların bu platforma gösterdikleri ilginin %2'den %1'e indiği gözlerden kaçmıyor.

Kullanıcıların telefon tercihinde başa baş çekişme; iOS mi yoksa Android mi ?

Araştırmanın diğer bir sonucuysa memnuniyet durumuyla ilgili. Pay olarak iPhone'a olan ilginin azalmasına rağmen, mevcut kullanıcılar arasında en çok memnun olanların iOS kullanıcıları olduğu gözlemleniyor. Oranlara değinmek gerekirse; iOS kullanıcılarının %74'ü akıllı telefonlarından oldukça memnun iken; Android'de bu oran %65'e, Palm OS/Web OS'de %32'e, Blackberry OS'de %31'e, Windows Mobile'daysa %24'e geriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38868 kez okundu.
31 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim