Anlık Bildirim

Monument Valley'i denedik

Monument Valley'i denedik
Bağımsız bir oyun stüdyosu olan Ustwo tarafından mobil cihazlar için geliştirilen "Monument Valley" adlı oyunu sizler için denedik.

Ida adlı bir prensesin eşsiz macerasına konuk olduğumuz yapımda görsel ilizyonlarla donatılmış mimari yapılardaki bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Gittikçe zorlaşan bu bulmacaları çözmek için çoğunlukla görsel ilizyonlardan faydalanıyoruz.

Özgün çizimleriyle son derece etkileyici bir görsellik sunan yapımın dünyasına izometrik bir açıdan bakıyoruz. Bu etkileyici görselliğe başarılı bir şekilde eşlik eden hafif tondaki müzikler ise, büyüleyici bir deneyim yaşatıyor.

Herhangi bir seslendirmenin yer almadığı oyunda hikaye anlatısı, yeri geldiğinde karşımıza çıkan yazılarla sağlanıyor. Türkçe dil desteği bulunan yapımın seslendirmelere sahip olmayışı eksiklik duygusu yaratmıyor. Her bir dokunuşun farklı bir nota olarak dile geldiği oyunun ses efektleri ise, en az müzikler kadar etkileyici bir deneyim yaşatıyor. Cihazımızın ekranında dikine konumlanan Monument Valley'in tek bir dokunuşla rahatlık kontrol edilebildiğini de belirtelim. 

Toplamda 10 farklı bölümün yer aldığı oyun biraz kısa sürüyor. Ancak, her bir bölümde farklı bulmacalar ve merak duygusunu taze tutan bir hikaye anlatısı bizleri bekliyor. Tadı damağımızda kalan mobil oyunlardan biri olan Monument Valley'i türü seven mobil oyunculara kesinlikle öneriyoruz. Şu an için iOS platformu için indirilebilir içerik olarak sunulan Monument Valley'in Android için de geleceğini müjdeleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim