Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı! Galaxy Note 9 özellikleri ve Türkiye fiyatı

Samsung Galaxy Note 9 özellikleri ve tüm detaylar DH'de. Samsung'un yeni bombası Galaxy Note 9 özellikleri, fiyatı ve Note 9 ile Note 8 arasındaki farklılıklar haberimizde:
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, New York'ta düzenlediği "Galaxy Unpacked" etkinliğinde yeni phablet modeli Galaxy Note 9'u ve yeni nesil akıllı saati Galaxy Watch'u tanıttı. Galaxy Note 8'in üstüne eklemeler yaparak yoluna devam eden şirket, Galaxy S9+ ile Galaxy Note 8'i harmanlayarak Galaxy Note 9 modelini ortaya koyuyor. Bakalım Galaxy Note 9 bizlere neler vaat ediyor? İşte Galaxy Note 9 özellikleri
 

Galaxy Note 9 özellikleri

  • Ekran: 6.4 inç boyutunda 2960 x 1080 (Quad HD+) çözünürlüklü 18.5: 9 formatında Super AMOLED ekran
  • Boyut ve ağırlık: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm ~ 201 g
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845 (4x 2.8GHz + 4x 1.8 GHz) / Exynos 9810 (4x 2.9GHz + 4x 1.9 GHz)
  • RAM: 6 GB (128 GB kapasiteli modelde) / 8 GB (512 GB kapasiteli modelde)
  • Depolama kapasitesi: 128/512 GB + 512 GB'a kadar microSD kart desteği
  • Arka kamera: 12 MP (f/1.5 - f/2.4) [Değişken diyafram] + 12 MP (f/2.4)
  • Ön kamera: 8 MP (f/1.7)
  • Batarya: 4000 mAh (Hızlı ve kablosuz şarj destekli) 
  • İşletim sistemi: Android 8.1 Oreo ~ Samsung Experience 9.5
  • Bağlantı seçenekleri: USB (3.1) Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G VoLTE, 3.5 mm kulaklık girişi 
  • S Pen özellikleri: 4096 seviye basınç hassasiyeti, Bluetooth, multimedya, uzaktan kumanda ve IP68 desteği
  • S Pen boyut ve ağırlık: 5.7 x 4.35 x 106.37 mm ~ 3.1 g
  • Diğer özellikler: Parmak izi tarama (arka panelde), Iris tarama, yüz tanıma, AKG stereo hoparlör, IP68 sertifikası, Bixby 2.0, AR Emoji, Always On Display (sürekli açık ekran), DeX modu 
  • Renk seçenekleri: Gece siyahı, okyanus mavisi, leylak moru, ve bakır

Galaxy Note 9 ekran ve tasarım özellikleri

Infinity Display (sonsuz ekran) felsefesini benimseyen Galaxy Note 9, 6.4 inç büyüklüğünde 2960 x 1080p (Quad HD+) çözünürlük sunan kavisli Super AMOLED ekranla bizlere merhaba diyor. 18.5: 9 formatındaki ekranın inç başına düşen piksel miktarı 516 ppi iken, ekran darbe ve düşmelere karşı Corning Gorilla Glass 5 koruması içeriyor. 
Arka kapak da Corning Gorilla Glass 5 ile korunurken, çerçeveler ise hafif ve dayanıklı magnezyum alüminyum alaşımı olan Metal 12 ile güçlendirilmiş durumda. Parmak izi tarayıcısı arka panelde kameraların altına konumlandırılan Galaxy Note 9'daki çift kamera kurulumunun yatay olarak konuşlandığına şahitlik ediyoruz. Bunun yegane sebebi daha büyük bir bataryanın (4000 mAh) Galaxy Note 9'a yerleştirilmek istenmesi. Telefonun IP68 sertifikasıyla birlikte 1.5 metre derinliğe kadar 30 dakika suya karşı mukavemet gösterebildiğini de ekleyelim. 

Galaxy Note 9 donanım özellikleri

Galaxy Note 9, global pazarda Samsung'un kendi üretimi olan Exynos 9810 platformundan güç alacak. İkinci nesil 10nm FinFet üretim sürecinden geçen Exynos 9810 çipseti, 4 adet 2.9 GHz Cortex -A75 ve 4 adet de 1.9 GHz Cortex -A55 olmak üzere toplamda 8 çekirdekten besleniyor. Grafik tarafı Mali-G72 MP18 ile desteklenen işlemci, gelişmiş makine öğrenme ve görüntü işleme yeteneklerini de bünyesinde bulunduruyor.
10 nm üretim sürecinden geçen yeni Exynos 9810 çipseti sayesinde, Galaxy Note 8'in Exynos 8895 işlemcisine kıyasla %34 daha fazla işlem gücü sunan Galaxy Note 9, Mali-G72 MP18 entegre grafik yongasıyla da bir önceki nesle göre %22 daha performanslı. 
Galaxy Note 9 özellikleri
 
Snapdragon 845 yonga seti ise yalnızca ABD pazarında satışa sunulacak Galaxy Note 9'da kullanılacak.
Galaxy Note 9'un performansından taviz vermek istemeyen Samsung, yeni nesil phablet modelinin özellikle oyun performansı üzerinde duruyor. Bunun için özel bir sıvı karbon soğutma sistemi kullanan Galaxy Note 9, oyun ve DeX modu gibi telefonu zorlayacak belirli fonksiyonlarda ısı dengesini tayin edebiliyor.  
RAM tarafında 6 ve 8 GB LPDDR4x sistem belleğine ev sahipliği yapan Galaxy Note 9, 512 GB'a kadar microSD kart desteği sunan 128 ve 512 GB dahili depolama birimlerine sahip. 8 GB RAM miktarı; yalnızca 512 GB depolama kapasiteli tepe model için yer alırken, bu sürümün yılın dördüncü çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacağını ekleyelim. 

Batarya

4000 mAh kapasiteli bataryadan beslenen Galaxy Note 9, USB (3.1) Type-C üzerinden şarj oluyor. Samsung'un "Adaptive Fast Charging" adını verdiği hızlı şarj teknolojisi ile donatılan Galaxy Note 9, Qi kablosuz şarj standartlarını da destekliyor.
Galaxy Note 9 özellikleri
 

Galaxy Note 9 kamera özellikleri

Galaxy S9 ailesiyle birlikte akıllı telefon dünyasını "Değişken diyaframlı kamera" ile tanıştıran Samsung, Galaxy S9+'da kullandığı kamera paketinin aynısını Galaxy Note 9'da da kullanıyor. Donanımsal anlamda selefiyle aynı kameraya ev sahipliği yapan Galaxy Note 9, kamera yazılımında yapılan çeşitli optimizasyonlar ve yapay zekanın da devreye girmesiyle Galaxy S9+'dan ayrışıyor. Galaxy Note 9'un kamera özelliklerine değinecek olursak;
f/1.5 - f/2.4 değişken diyafram açıklığına sahip, PDAF (3 kat daha hızlı odaklanma) ve Dual Pixel (otofokus) özellikli 12 MP çözünürlüğündeki ISOCELL ana kamera sensörüne yine 12 MP'lik (f/2.4) telefoto kamera eşlik ediyor. Her iki kamera da OIS (Optik İmaj Sabitleyici) desteğine sahipken, birincil sensörle geniş açılı fotoğraflar ve telefoto kameranın yardımıyla da Bokeh efekti uygulanmış fotoğraflar çekebilmek mümkün. 2 kat optik yakınlaştırma özelliğine sahip Galaxy Note 9, çift kameranın katkısıyla 10 kata kadar da dijital zoom yapabiliyor. 
Saniyede 60 kare Ultra HD 4K video çekim yeteneğine sahip Galaxy Note 9, ağır çekim konusunda da bir hayli yetenekli. 960 FPS ultra ağır çekim yapabilen Galaxy Note 9, ağır çekim videolarındaki bölümleri 0.4 saniye için vurgulayabiliyor ve vurgulanan 0.4 saniyelik bölüm, 12 saniye olarak oynatılıyor.
Galaxy Note 9'un kamera noktasında Galaxy S9+'a çelme attığı nokta ise görsel zeka isimli yapay zeka algoritmalarının, kamera yazılımına dahil olmasıyla ortaya çıkıyor. Bu sayede çektiğiniz fotoğrafların çekim kalitesini algılayabilen Galaxy Note 9, çekim kalitesinin kötü olduğu durumlarda (ters ışık, bulanık fotoğraf vs.) bir uyarı mesajı veriyor. Böylelikle daha fotoğraf çekmeden, gerekli ayarlamaları yapmanıza imkan tanınıyor. Ayrıca Galaxy Note 9, nesneleri tanıyıp görüntü ayarlarını otomatik olarak da ayarlayabiliyor. 
Selfie kamerası f/1.7 diyafram açıklığında 8 MP çözünürlüklü bir sensör ile donatılan Galaxy Note 9'un ön kamerasıyla 1440p video kaydı yapabilmek mümkün. Ayrıca otofokus özellikli selfie kamerasına 3 MP çözünürlüğe sahip, iris tarama için kullanılan ikinci bir kamera eşlik ediyor.
Kamera kategorisini; Galaxy S9+ ile kullanıma sunulan AR Emoji özelliğine yeni arka planlar, ek saç stilleri ve çeşitli kozmetik ürünlerin eklendiğini belirterek noktalayalım.  

S Pen

Hiç şüphe yok ki Galaxy Note ailesini, diğer amiral gemisi telefonlardan ayrıştıran en önemli özelliği dahili bir S Pen isimli kalemle geliyor olması. Ancak Galaxy Note 9'daki S Pen diğer Note modellerindeki kalemlerinden bir hayli farklı. Peki yeni S Pen bizlere neler sunuyor?
Yeni S Pen'in en önemli özelliği Galaxy Note 9 ile Bluetooth üzerinden haberleşiyor olması. Bu sayede S Pen'i uzun mesafeli bir denklanşör butonu gibi kullanarak resimler çekebilir, müziklerinizi durdurabilir, ileri/geri sarabilir, sunumlarınızı yönetebilir veya Bixy sanal asistanını çağırabilirsiniz.
Galaxy Note 9 özellikleri
 
S Pen'i üçüncü parti yazılımlar için de uyumlu hale getirmek isteyen Samsung, uygulama geliştiricileriyle de görüşme halinde. Dolayısıyla S Pen'in kumanda özelliği ilerleyen zamanlarda üçüncü parti yazılımları da destekleyecektir. 

Galaxy Note modellerini tercih sebebi haline getiren S Pen'in bir diğer özelliği 4096 seviye basınç hassasiyetine sahip olması. Bu sayede gerçek bir kalem hissiyatı yaşatan S Pen'in boyutları, sahip olduğu Bluetooth çipi ve bataryadan dolayı birazcık artmış. Galaxy Note 9'da olduğu gibi IP68 sertifikalı yeni S Pen ile 40 saniyelik şarjla 30 dakika boyunca telefonu uzaktan kumanda edebilirsiniz. Not alma özelliği ise şarj olmadan da çalışabiliyor.   

Yazılım ve diğer özellikler

Parmak izi tarayıcısına alternatif olarak Iris tarama ve yüz tanıma kimlik doğrulama seçeneklerine yer verilen Galaxy Note 9; Samsung Experience 9.5 arayüzü giydirilmiş Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle birlikte kutudan çıkıyor.
Dolby Atmos destekli ve AKG imzası taşıyan stereo hoparlöre ev sahipliği yapan Galaxy Note 9 ile birlikte Bixby 2.0 sanal asistanı da hizmete girdi. Daha doğal yanıtlar vererek, soruları çok daha hızlı cevaplayan yeni asistan, yapay zeka algoritmalarıyla da desteklenmiş durumda. Bixby ayrıca gürültülü ortamlarda dahi kullanıcısını rahatlıkla anlayıp, isteklerini yerine getiriyor. 
DeX Pad olmadan yalnızca bir HDMI kablo aracılığıyla monitör veya televizyona yansıtabilecek Galaxy Note 9'un teknik detaylarını tamamlamış bulunmaktayız. Şimdi sıra Galaxy Note 9'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihinde.

Galaxy Note 9 fiyatı ve çıkış tarihi

Galaxy Note 9; önümüzdeki hafta gece siyahı, okyanus mavisi, leylak moru ve bakır renk seçenekleriyle Türkiye pazarına giriş yapacak. 128 GB depolama kapasitesine sahip model için 6499 TL fiyat etiketi belirlenirken, 512 GB'lık tepe model 7499 TL'den satışa sunulacak. Ancak bu model, yılın son çeyreğinde raflardaki yerini alacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Özetle Galaxy S9+'ın kalemlisi...
Yorumu gör »
antoffensive
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22573 kez okundu.
53 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim