Anlık Bildirim

Güney Kore’de 1 milyondan fazla Galaxy Note 8 satıldı

Samsung’un anavatanı Güney Kore’de 1 milyondan fazla Galaxy Note 8 modeli satıldı. Kar marjına oynayan amiral gemisi Samsung’un yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Samsung’un iddialı amiral gemi akıllı telefonu Galaxy Note 8 piyasaya çıkalı 2 ay gibi bir zaman dolmak üzere ancak ne mali tablolarda ne de farklı mecralarda satış rakamı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Bölgesel raporlar kısmen de olsa tahmin imkânı sunuyor.

Galaxy Note 8 ne kadar satıldı?

Güney Kore’den gelen son bilgilere göre Galaxy Note 8 modeli ülkede 1 milyondan fazla satıldı. Bu da telefonun günde 23 000 adet ortalama satış yaptığını gösteriyor. Telefona olan ilgi oldukça iyi durumda.

Elbette anavatanına bakarak telefonun ne kadar satmış olduğunu tahmin etmek mümkün değil. Samsung’un yıl sonuna kadar en azından 10 milyon rakamına ulaşma beklentisi var. Bu bakımdan beklentileri karşılayabilecek bir ivme yakalamış durumda.

Telefonun 900$-1000$ arasında seyreden satış fiyatları tüketiciyi biraz uzaklaştırıyor. Note serisinin eski modellerine göre çok yüksek bir rakam söz konusu. Bu da kar marjının artmasına yani firmanın telefondan daha fazla kar elde etmesini sağlıyor. Bu bakımdan Galaxy Note 8 büyük satış rakamlarına ulaşmasa da firmaya çok kazandıracak. Ülkemize 4999TL seviyesinden giren Galaxy Note 8 şu anda 3900TL seviyelerine kadar düşmüş durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim