Anlık Bildirim

HTC tasarımı güçlendirmeye devam ediyor: One X9

One A9 modeliyle tasarım anlayışını yenileyen HTC bazı konularda eleştirilerden kurtulamamıştı. Serinin yeni modeli One X9'in son sızıntıları ise şirketin eleştirilere kulak verdiğini gösteriyor.
HTC tasarımı güçlendirmeye devam ediyor: One X9
 
HTC One A9'un en çok konuşulan iki yanı şüphesiz fiyatı ve yenilenen tasarımı olmuştu. Şirketin premium algı sebebiyle kendin yüksek fiyata konumlandırmasını bir kenara bırakırsak One A9 için ilk başta iPhone 6 benzetmeleri bolca yapıldı. Bunun yanında alt kısımda büyük bir şerit işgal eden HTC logosu da tasarımın belkide en zayıf yönlerinden birisiydi. Apple benzerliği eleştirilerine sert bir yanıt veren şirket One A9'un M serisinin tasarım anlayışını ele alarak geliştirildiğini söylemişti.

Tayvanlı üreticinin yeni modeli One X9'de bolca sızıntıyla birlikte ortaya çıktı. Sızıntı fotoğrafları o kadar bol ve net ki akıllı telefonun tüm özelliklerini ortaya koyuyor. Çin mobil düzenleme kurulu TENAA ve Wi-Fi serifikalarında da gün yüzüne çıkan akıllı telefonun bir sonraki HTC cihazı olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.
HTC tasarımı güçlendirmeye devam ediyor: One X9
 
HTC tasarımı güçlendirmeye devam ediyor: One X9
 
Yeni modelin tasarımına baktığımızda One A9'da eleştirilen bazı şeylerin değiştiğini görüyoruz. Öncelikle alt kısımda yer alan be hatrı sayılır bir şeridi işgal eden HTC logosu üst kısma taşınmış, bu sayede çerçeveler de incetilmiş. HTC'nin vazgeçilmezi ön kısımdaki stereo hoparlörler yine yerini korurken fiziksel tuştan da vazgeçilerek kapasitif butonlara dönüldüğünü görüyoruz. Kullanıcıların belkide M9 modelinde beklediği ön yüz tasarımı One X9 ile birlikte hazırlanmış diyebiliriz. Arka kısımda ise kamera bölümündeki değişiklik dikkat çekiyor. A9 modelinde ortaya konumlandırılan kamera bu kez sol üst köşeye yerleştirilmiş ve kamera sensörünü içeren kısım Nexus 6P'yi hafifçe andıracak şekilde çerçevelendirilmiş.
HTC tasarımı güçlendirmeye devam ediyor: One X9
 
HTC tasarımı güçlendirmeye devam ediyor: One X9
 
One X9(Beyaz) ve One A9(Siyah) modelleri yan yana 
Teknik özelliklere baktığımızda ise karşımıza; 5.5" büyüklüğünde Full HD çözünürlük sunabilen ekran, 2 GB sistem belleği, 16 GB depolama birimi, Sekiz çekirdekli 2.2GHz frekansında çalışan işlemci, çift ton LED flaşlı 13 MP arka kamera, 5 Mp ön kamera ön plana çıkıyor. Micro SD kart desteğinin de unutulmamış. Akıllı telefona 1 TB boyuta kadar hafıza kartı takılabildiği belirtiliyor. Tüm bu özelliklerin yanındaki tek "problem" ise akıllı telefonda Android 5.0.2 sürümününü yüklü olması. One A9'un Android 6.0 yüklü olarak piyasaya çıkan ilk akıllı telefon olduğunu düşünürsek, HTC'nin yeni modelini de piyasaya sürmeden önce güncelleyeceğimden söz edebiliriz.
Çıkış tarihi ve fiyat bilgisi henüz bulunmuyor, gözler şimdilik 6 Ocak'ta başlayacak CES 2016 fuarında.
Galeri teknik bir problem sebebiyle ilerleyen saatlerde eklenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5557 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc one x9, one x9 görüntüleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim