Anlık Bildirim

Samsung DRAM üretimini kısıyor, fiyatlar artabilir

Yaptığı önemli yatırımlarla bellek üretimi konusunda liderliğini sürdüren Samsung, yılın ikinci yarısında üretim bantlarını mobil pazara doğru çeviriyor. Bunun DRAM fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. 

Yılın ikinci yarısında Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus modelleri başta olmak üzere Apple iPhone 6S serisi, Nexus modelleri, LG G 4 Pro, Sony Xperia Z5, yeni bir HTC üst seviye akıllı telefonu gibi pek çok cihaz piyasada boy gösterecek. Bu bakımdan çok büyük bir LPDDR talebinin olması bekleniyor. 

Samsung tedarikte herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına LPDDR belleklerin üretimine ağırlık verecek ve bu süreçte DRAM üretiminde yaklaşık yüzde 30 kısıntıya gidecek. Bu bakımdan daralan segment nedeniyle Ağustos veya Eylül aylarında DRAM fiyatlarının artması bekleniyor. 

Uzun süredir bilgisayar pazarındaki durgunluk nedeniyle piyasada talep fazlası DRAM stoğu oluşmuş ve fiyatlar da düşmüştü. Yeniden fiyatların artışa geçmesi en çok düşük fiyatlardan olumsuz etkilenen SK Hynix ve Micron gibi firmaları sevindirecek. Şimdilik fiyat seviyesinin ne kadar yükseleceği belirsiz ancak ay sonuna doğru şekilleneceği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim