Anlık Bildirim

Samsung'un batarya fabrikasında yangın çıktı!

Geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 bataryaları yüzünden milyarlarca dolar zarara uğrayan Samsung'un batarya üretiminden sorumlu bölümü Samsung SDI'a ait fabrikada yangın çıktı.

Samsung'un batarya fabrikasında yangın çıktı! Tam Boyutta Gör
 

Samsung’un Galaxy Note 7 model cep telefonlarının bataryasını üreten, şirketin batarya ve yenilenebilir enerji bölümü olan Samsung SDI’ın Çin’deki fabrikasında yangın çıktı. Çin’in önemli sosyal medya platformu Weibo’da pek çok kullanıcının attığı fotoğraflarda Samsung SDI’ın Tianjin kentinde işletmekte olduğu fabrikadan çıkan dumanın neredeyse bütün tesisin üstünü kapladığı ortaya çıktı. 

Samsung SDI yetkilileri konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamalarla küçük çaplı bir yangın çıktığını ancak üretimi etkilemediğini belirtti. Yetkililer her ne kadar yangının ciddi olmadığını dile getirseler de bu yangın Samsung cephesinde yeni hamlelere neden olabilir zira Samsung geçtiğimiz ay Note 7’deki patlama ve alev alma probleminin, bir kısmı Samsung SDI tarafından üretilen bataryalardaki bazı hatalardan kaynaklandığını dile getirmişti.

Samsung SDI benzeri hataların tekrarlanmaması için güvenlik konusunda 130 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve bir sonraki Samsung modellerinde de yine kendileri tarafından üretilen bataryaların kullanılacağını söylese de daha önce ortaya atılan ‘’Samsung’un yeni bataryalar için bir Japon şirketiyle beraber çalışacağı iddiası bu yangından sonra daha fazla destek görebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6871 kez okundu.
60 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim