Anlık Bildirim

Teknolojik ürünlerin geleceğini etkileyecek kritik tehlike

Çin hükümetinin elektrik tasarrufuna yönelik yaptığı kesintiler kalıcı hale getirildi. Birçok üreticinin üretim sıkıntıları sebebiyle ülkeyi terk edeceği söyleniyor.

Çin'de yaşanan elektrik kesintileri büyük tehlike yaratıyor Tam Boyutta Gör

Haziran ayından itibaren Çin hükümeti, güç tasarrufu sağlayabilmek için belirli günlerde firmaları kapatmaya başladı. Bildirilenlere göre Çin’de yaşanan elektrik kesintilerinin kalıcı hale getirildiği ve birçok teknolojik ürün tedarikçisinin ülkeden ayrılmak istediği söyleniyor.

Yerel yönetim ile ilişkisi sağlam olan firmaların güç kaynaklarını güvence altına aldıkları bildirilirken, bir Apple tedarikçisi durumun ''kaotik ve kafa karıştırıcı'' olduğunu ifade etti. Apple’a devre kartı tedariği sağlayan bir diğer şirket yöneticisi ise, ekranlar ve üst düzey yarı iletken üretimi kadar değer getirmeyen şirketlerin dışarıda bırakıldığını söylüyor.

Teknolojik ürünleri etkileyebilir

Endişelerin artması ve elektrik kesintilerinin devam edeceği düşüncesi, büyük şirketlerin Çin operasyonlarını tekrar gözden geçirmeye sevk edebilir. Hükümet tarafından yapılan baskılar ve Alibaba yöneticisi Jack Ma'nın hükümeti eleştirdikten sonra ortayan kaybolması gibi durumlar akıllarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.

Apple ve büyük teknoloji firmalarının uzun bir süredir Çin’den uzaklaşma planları yaptığını düşünürsek, artan sıkıntılar teknolojik ürünler konusunda büyük sorunlar oluşturabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10315 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim