Anlık Bildirim

Çin, dünyanın sadece yenilenebilir enerji taşıyacak ilk nakil hattı inşaatını tamamladı

Yenilenebilir enerji alanında dünya lideri olan Çin, sadece yenilenebilir enerji taşıyacak ilk enerji nakil hattı inşaatını tamamladı.

Çin, dünyanın sadece yenilenebilir enerji taşıyacak ilk nakil hattı inşaatını tamamladı Tam Boyutta Gör

Fosil yakıt kullanımında açık ara dünya birincisi olan Çin, sürdürülebilir olmayan bu enerji türüne karşı yaptığı yeşil enerji yatırımlarıyla da gündemden düşmüyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla da birinciliği kimseye kaptırmayan ülke, bu alanda bir ilki daha başardığını duyurdu.

2016 yılı itibariyle 545.2GW yenilenebilir enerji kapasitesine sahip Çin’de 3.2 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilen proje kapsamında sadece yenilenebilir enerjiden elde edilen elektriğin taşınacağı ilk nakil hattı kuruldu. Devlet Elektrik Kurumu bünyesinde tamamlanan 1.500 km uzunluğundaki nakil hattıyla Qinghai ve Gansu gibi uzak eyaletlerde, rüzgâr ile güneş enerjisi üretimi projelerinin özendirilmesi planlanıyor.

Bu eyaletlerin yıllık güneş ve rüzgâr enerjisi üretim potansiyeli yaklaşık 40GW dolaylarında bulunuyor. Nakil hattı, ülkenin ortasında bulunan ve nüfus yoğunluğunun oldukça yüksek olduğu Henan eyaletine uzanıyor.

Aralık ayı içinde tam kapasitede hizmet vermesi planlanan nakil hattıyla yılda 40 milyar kWh değerinde enerji trafiği kontrol edilecek. İş gücüne de önemli katkılar sağlaması beklenen proje ile önümüzdeki yıllarda 10 bine yakın ilave istihdam yaratılacağı da belirtilmiş.

Çin Devlet Elektrik Kurumu’nun denizaşırı yatırım projeleri kapsamında Brezilya, Filipinler, Portekiz, Avustralya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde 64 milyar dolarlık varlığı bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim