Anlık Bildirim

İPad boyutlarındaki elektrikli scooter WalkCar, satışa hazır

Japonya merkezli Cocoa Motors’un geliştirdiği WalkCar adlı elektrikli scooter, bir iPad boyutlarına ve dizüstü bilgisayar ağırlığına sahip. Scooter, ilk etapta Japonya'da satışa çıkıyor.

İPad boyutlarındaki elektrikli scooter WalkCar, satışa hazır Tam Boyutta Gör

Japonya merkezli Cocoa Motors’un bundan yaklaşık beş yıl önce duyurduğu WalkCar isimli elektrikli scooter, aradan geçen bunca zaman sonra sonunda satışa çıkıyor.

Dört tekerleğe sahip İPad boyutlarındaki scooter, karbon fiber ve alüminyum malzeme kullanılarak imal edildiği için 2.9 kg’lık ağırlığıyla ortalama bir dizüstü bilgisayar ağırlığına sahip. Kare bir platform üzerine konuşlandırılmış dört tekerleğe sahip aracın ön tekerlekleri motor görevi görürken arka tekerlekler ise scootera yön verecek şekilde tasarlanmış. Hareketli arka tekerlekler sayesinde kullanıcılar vücutlarını sağa veya sola yatırarak araca yön verebilecek. Kullanıcıların hızlanmak için öne eğilmeleri ve fren yapmak için ise geriye yaslanmaları gerekiyor.

İPad boyutlarındaki elektrikli scooter WalkCar, satışa hazır

68 Wh gücünde pille gelen scooter, haliyle çok uzun süreli kullanım vadetmiyor. Taşınabilirliğin ön planda olduğu araçta farklı kullanım modları bulunuyor. Buna göre spor modunda 5 km kullanılabilen WalkCar, eko modda 7 km mesafeye yetecek kadar enerji sağlıyor. Aracın spor modundaki azami hızı ise 16 km/s olarak ölçülmüş. Eko modda ise azami hız 10 km/s. WalkCar’ın 10 dereceye kadar olan eğimleri tırmanacak şekilde tasarlandığını da ayrıca belirtelim.

İPad boyutlarındaki elektrikli scooter WalkCar, satışa hazır

Japonya’da ön siparişe açılan araç için talep edilen fiyat ise 12 bin liranın üzerinde. WalkCar’ın diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9572 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araç, e-scooter ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim