Anlık Bildirim

Çin, yerli motorunu entegre ettiği savaş uçağı çeşitliliğini artırdı

Çin, milli imkânlarla ürettiği WS-10B Taihang turbofan motoru, ilk kez tek motorlu J-10C av bombardıman uçağında görüntülendi. Uzmanalara göre WS-10B, yetkililerin güvenini kazanmış görünüyor.

Çin, yerli motorunu entegre ettiği savaş uçağı çeşitliliğini artırdı
Çin, milli imkânlarla ürettiği WS-10B Taihang turbofan motorunu kullandığı uçak sayısını artırdı. Daha önce J-11B ve J-16 savaş uçaklarının çift motor konfigürasyonlarında kullanılan motor, ilk kez tek motorlu operasyonel bir J-10C av bombardıman uçağına takılı halde görüntülendi.

Motor, rüştünü ispatladı

Çin havacılık endüstrisi için bir kilometre taşı anlamına gelen gelişme, ülkenin kendi imkânlarıyla ürettiği motorun performans ve güvenirlik alanında yetkilileri tatmin ettiği anlamına geliyor. Çin Hava Kuvvetleri, WS-10B Taihang motorunu J-10'larda 2011 yılından itibaren test ediyordu.

Çift motorlu Shenyang J-11 ve J-16 savaş uçaklarında 2010 yılından itibaren kullanılan WS-10’lar, geliştirilme sürecinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle bugüne kadar tek motorlu uçaklarda tercih edilmiyordu. Ülke, Uçak gemilerinde görev yapan Shenyang J-15 ve J-10’ların ilk bloklarında Rusya’dan ithal ettiği AL-31 motorlarını kullanıyordu.

CFM International CFM56 ve General Electric F101 motorlarından geliştirilen WS-10, 2006 yılında tanıtılmış ancak yaşanılan sorunlar nedeniyle seri üretimi bir süre iptal edilmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10951 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak motoru, savaş uçağı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim