Anlık Bildirim

Endonezya’dan sahil güvenlik botuyla tankı harmanlayan deniz aracı: Tank Bot!

Takım adalar ülkesi Endonezya'nın deniz savunması için geliştirilen deniz aracı, üzerindeki tank taretiyle farklı bir tasarıma sahip.

Endonezya’dan sahil güvenlik botuyla tankı harmanlayan deniz aracı: Tank Bot! Tam Boyutta Gör
Takım adalar ülkesi Endonezya, toplamda 17,508 adadan oluşan ve bunların yaklaşık 10 bininde 253 milyon insanın yaşadığı oldukça değişik bir coğrafya. Toplamda 99,082 km kıyı şeridine sahip ülkenin potansiyel tehditlere karşı çevik ve etkin bir deniz kuvvetleri gücüne ihtiyacı bulunuyor.

Endonezya’nın hem suç örgütleri ve deniz korsanları gibi iç hem de dış tehditlere karşı savunmasını güçlendirmek adına ülkede faaliyet gösteren savunma sanayi şirketi PT Lundin’in geliştirdiği deniz aracı ilginç özellikleriyle dikkat çekmekte. Zira Antasena Tank Botu adı verilen araç hem bir sahil güvenlik botunu hem de bir tankı andırmakta.

Endonezya’dan sahil güvenlik botuyla tankı harmanlayan deniz aracı: Tank Bot! Tam Boyutta Gör

Katamaran tasarımına sahip Tank Botu, ülkede “kahverengi su” olarak adlandırılan ve denizin karayla buluştuğu sığ bölgelere girerek personelin rahatlıkla çıkarma yapmasını sağlıyor. Yaklaşık 1m’lik batma mesafesine sahip deniz aracı, personelin rahat hareket etmesine imkân vermekte.

Buraya kadar standart bir çıkarma gemisinden farkı olmadığını düşünebileceğiniz Tank Bot’u diğer araçlardan ayıran özellik ise yukarıda da bahsettiğimiz üzere bir tankı andıran özelliği. Üzerine bir tank tareti konuşlandırılan araç, sahip olduğu silah sistemiyle çıkarma yapan personele etkili bir ateş desteği sunmakta.

Farklı konfigürasyonlar mümkün

Endonezya’dan sahil güvenlik botuyla tankı harmanlayan deniz aracı: Tank Bot! Tam Boyutta Gör

Endonezya Savunma Bakanlığı için üretilen test sürümünde 30 mm çapında John Cockerill üretimi CPWS II (Cockerill Protected Weapon Station Gen. II / Cockerill Korumalı Silah Sistemi) kulesi ve uzaktan kontrollü 7.62 mm makineli tüfek bulunan aracın, ihtiyaç halinde 105 mm’lik top ile de donatılabileceği belirtiliyor.

18 m uzunluğa ve 6.4 m genişliğe sahip Tank Bot’a 1,200 beygir güç üreten iki adet MAN motor güç veriyor. Karbon fiber kompozit malzemeden üretilen tekne, hafif olması sebebiyle tek depoyla yaklaşık 1.150 km mesafe kat edebiliyor. Çok sık yer değiştirmesi beklenen bir araç için bu özellik oldukça önemli. Deniz aracının ulaşabileceği en yüksek hız ise 40 knot (74 km/s) olarak belirlenmiş. Protoip sürüm, Doğu Java bölgesinde test ediliyor.

Kaynakça https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a36354997/indonesia-tank-boat/ https://www.thedefensepost.com/2021/05/12/indonesia-boat-tank/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim