Anlık Bildirim

Avrupa'ya gelen bir Çinli otomobil daha: Aiways U6 fiyatı ve özellikleri

2017'de kurulan Çinli elektrikli otomobil markası Aiways, ikinci modelini de Avrupa'ya getirdi. Coupe-SUV olarak nitelendirebileceğimiz Aiways U6'nın fiyatı ve özellikleri haberimizde:
Çinli elektrikli otomobil Aiways U6, Avrupa'da satışa sunuldu Tam Boyutta Gör
Çinli elektrikli araç markalarının Avrupa atağı sürüyor. Kısa süre önce Almanya'da satışa sunulan Aiways U6'nın fiyatı 47.500 eurodan başlıyor. Bu da onu hem gövde tipi hem de fiyat bandı olarak Volkswagen ID.5'in rakibi haline getiriyor. Teşvikler dahilinde fiyatı 41 bin euroya kadar düşen modelin teslimatları 2023'ün ilk yarısında başlayacak.

Aiways U6, özellikleriyle neler sunuyor?

Elektrikli Aiways U6'da, kardeşi U5'te de bulunan 63 kWsa kapasiteli batarya paketi kullanılıyor. Çinli CATL tarafından üretilen 24 modüllü batarya, SUV modele WLTP'ye göre tek şarjla 400 kilometreye kadar menzil sağlıyor. 160 kW (215 hp) güç ve 315 Nm tork üreten elektrik motoru, 1790 kg'lık aracın 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlamasını sağlıyor. 

Aiways U6'nın bataryası 90 kW'a kadar DC hızlı şarj desteğine sahip. Bunun günümüz koşullarında ortalamanın altında bir değer olduğunu söylemek mümkün. Yine de bu hızda 35 dakika şarj ile bataryanın yüzde 20'den yüzde 80 doluma ulaştığı belirtiliyor. 11 kW AC şarj söz konusu olduğunda ise tam dolum için 7 saat gerekiyor. Açıklanan verilere göre ortalama enerji tüketimi 15,9 kWsa/100 km.

Çinli elektrikli otomobil Aiways U6, Avrupa'da satışa sunuldu Tam Boyutta Gör
İlk bakışta göze farklı gelen bir tasarıma sahip olan Aiways U6, silüeti itibarıyla bir SUV'dan çok yükseltilmiş bir sedan veya coupe otomobil havası veriyor. Aracın ölçüleri 4805 mm uzunluk, 1880 mm genişlik, 1641 mm yükseklik ve 280 mm aks mesafesi şeklinde. Yerden yükseklik ise 165 mm. Yani aracın yerden yüksekliği bir SUV'a göre epey az. Bagaj hacmi ise 472 litre.

Önden çekişli olan araçta Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunuyor. 20 inç alaşım jant ve bağımsız ön-arka süspansiyon da özellikler arasında. İç mekânda ise 8.2 inçlik oldukça ince bir dijital gösterge ekranı ve 14.6 inç dokunmatik multimedya ekranı görev yapıyor. Aiways U6'da ayrıca 360 farklı ışık modu oluşturabilen bir ambiyans aydınlatması da mevcut.

Çinli firma, iç mekândaki vites seçiciyi tasarlarken lüks yatlardan esinlenmiş. Özellikle park düğmesinin bulunduğu konumu da dikkate alarak bu yerleşimin Togg ile benzerliği göze çarpıyor. Bunun dışında parlak siyah detaylar, bolca depolama alanı, ön-arka USB girişleri, güçlendirilmiş yan ve arka desteklere sahip koltuklar ve çift bölgeli otomatik klima gibi özellikler de Aiways U6'nın sunduğu donanımlar arasında.

2017 yılında Çin'de kurulan elektrikli otomobil markası Aiways, Avrupa'ya daha önce U5 isimli modeliyle giriş yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8987 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aiways, u6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim