Anlık Bildirim

DeFi protokolleri Mayıs ayında rekor düzeyde gelir elde etti

Kripto paralar işlemlerinin artmasıyla merkeziyetsiz borsalara ilgi rekor seviyelere ulaştı. Uniswap, Mayıs ayında yüzde 41 oranında gelir artışı gösterdi.

DeFi protokolleri Mayıs ayında rekor düzeyde gelir elde etti Tam Boyutta Gör

Blockchain dönüşümünün arttığı bu günlerde insanların ilgisi gitgide artmaya devam ediyor. Toplam hacmin yeni rekor olan 2.48 trilyon dolara ulaşmasıyla Mayıs ayı, hem CEX hem de DEX borsalar için de açık ara en iyi ay olurken en dikkat çeken dallardan birisi de kuşkusuz DeFi (Merkeziyetsiz Finans) oldu. Öyle ki sadece Ethereum üzerine kurulu merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri bile Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek gelir rakamlarını elde etti.

Ayın en üst sırasını, %41,4 artış ile Uniswap alarak 371,6 milyon dolarlık toplam aylık DeFi protokol gelirini 153,9 milyon dolara ulaştırarak rekor kırdı. Sushiswap ise %20,3 ile bir sonraki en büyük paya sahip iken, onu %16,6 ile Aave takip etti.

Beklendiği gibi, gelirin çoğu arz tarafına, yani protokollere likidite sağlayanlara gitti.

Ethereum başka verilerde de rekor kırmaya devam etti. Bunlar, madenciler için rekor kıran gelir rakamlarının yanı sıra ağdaki genel zincir içi aktiviteyi de içeriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim