Finans dünyasında gelecekteki eğilimleri tahmin etmeye çalışan rapor, kripto para birimlerini “21. yüzyıl parası” olarak nitelendiriyor.
“Şimdiye kadar, kripto para birimleri küresel para envanterine ikame maddeler yerine ilaveler oldu. Sonraki on yılda, bu değişebilir. Düzenleyici engellerin aşılması, çekiciliğini genişletecek ve sonunda para yerine geçme potansiyellerini artıracaktır.”
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Japonya'nın en büyük bankası, dijital para geliştirme haberlerini yalanladı"
Rapor, enflasyonu, Bitcoin gibi alternatif para biçimlerinin yükselmesi için potansiyel bir katalizör olarak vurgulamaktadır.
“Sonunda, enflasyonun sistemimize daha fazla dahil olması ve fiat paranın sürdürülebilirliği konusunda şüphelerin doğması olası. Bu nedenle, alternatif para birimlerine olan talep, 2030'un gelmesiyle daha da yüksek olacaktır.
Fiat para birimleri, yetkililerin, rekor seviyedeki borç seviyeleri ile daha fazla getiri arasındaki dengeyi kurmaya çalışmaları arasındaki politika ikileminden kurtulacak mı? Bu, önümüzdeki on yıl için multi trilyon dolarlık (veya Bitcoin'lik) bir soru.”
İnsanların benimseme hızına gelince, rapor 2030 yılına kadar 200 milyon blockchain cüzdan kullanıcısı olabileceğini öngörüyor.
https://dailyhodl.com/2019/12/06/bitcoin-and-cryptocurrency-could-replace-cash-says-bombshell-deutsche-bank-report/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Fiat Para Nedir?
Günümüzdeki itibari parayı ifade eden karşılığında değerli maden olmayan ancak üzerindeki yazılı değer kadar satın alma gücüne sahip paralardır.
Fiat paranın güvencesi, parayı basmaya yetkili olan devletin kendisidir. Fiat paranın altın, gümüş gibi madenler bakımından karşılığı bulunmamaktadır.
Fiat Para’nın toplum tarafından benimsenmesi için devlete güven olmalıdır. Bir kanunla yürürlüğe girer. Devletlerin fiat para üzerinde tam kontrolü vardır. İstedikleri zaman paranın değeri artırıp azaltabilirler.