Anlık Bildirim

ABD yargısı FBI’ın Gmail hesaplarına erişmesine izin verdi

ABD’nin Philadelphia eyaletinde sürmekte olan davada mahkeme, Google’ın itirazlarını reddetti ve FBI’ın g-mail hesaplarını ve mesajları takip etmesine izin verdi.

ABD yargısı FBI’ın Gmail hesaplarına erişmesine izin verdi
 

FBI geçtiğimiz ay mahkemeye başvurmuş ve bir dolandırıcılık soruşturması için Google üzerinden gönderilen e-postalara erişmek istemişti. Google’ın itiraz ettiği davada mahkeme, Google’ın itirazlarını reddetti ve Google’ın ülke dışındaki e-posta sunucularında kayıtlı verileri FBI’a sunmasına karar verdi.

Philadelphia  Bölge Mahkemesi’nin verdiği bu kararla birlikte FBI artık ABD toprakları dışındaki bütün g-mail hesaplarıyla ilgili bilgilere ve mesajlara ulaşma imkanına sahip olacak. Google’ın, kararın Kayıtlı İletişim Yasası’na aykırı olduğunu dahası Anayasa’ya bile aykırılıklar teşkil edeceğini ileri sürdüğü davada Yargıç Thomas Rueter yurtdışındaki veri merkezlerine kayıtlı bilgilerin incelenmesi gizliliği ihlal etme potansiyeli taşıyor olsa bile kolluk kuvvetleri tarafından aranan bir bilginin bu müdahaleyi haklı hale getireceğini söyledi.

Microsoft FBI’a Boyun Eğmemişti

Geçtiğimiz yıl FBI benzer gerekçelerle bu sefer Microsoft üzerinden, ABD toprakları dışında aktarılan verilere erişmek istemişti ancak Microsoft davayı temyize götürerek FBI’ın talebine engel olmayı başarmıştı.

Gizliliği savunan çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sevinçle karşılanan bu kararın üzerinden henüz 1 yıl bile geçmemişken şimdi benzer bir davada Google’a karşı böyle bir karar verilmiş olması ise teknoloji şirketlerine farklı muamelelerin uygulanıyor olabileceği düşüncesini akıllara getiriyor.

Google kararın ardından yaptığı açıklamayla yurtdışındaki verilere ait aşırı istekleri ortadan kaldıracaklarını ve davayı temyize götüreceklerini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7847 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, gmail ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim