Anlık Bildirim

Airbnb, platformdaki ev sahiplerine şirket hissesi vermek istiyor

Konut paylaşım platformu Airbnb, hisselerini platformdaki ev sahipleriyle paylaşmak için önemli bir adım attı. Şirket yaptığı başvuru ile ev sahiplerini hisse ile ödüllendirebilir.

Airbnb, platformdaki ev sahiplerine şirket hissesi vermek istiyor Tam Boyutta Gör
 

2008 yılında kurulan ve konaklama endüstrisini baştan aşağı değiştiren Airbnb, kullanıcıların kendi evlerini başka insanlarla paylaşmasına imkan sağlıyor. Tabi bu paylaşma sonucunda ev sahipleri, misafirlerden ücret alsa da ''Ev sahipleri olmadan hiçbir yere varamazdık.'' diyen şirket, ev sahiplerini daha fazlası ile ödüllendirmek istiyor. Önümüzdeki yıl halka arz edilmeyi planlayan şirket platformdaki ev sahiplerini şirket hissesi ile ödüllendirmek için ABD Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu(SEC)'na başvuruda bulundu.


Ev sahipleri de hissedar olabilir 

Airbnb halka arz edildikten sonra günümüzde pek çok şirkette olduğu gibi şirketin hisseleri; yatırımcılara ve şirket çalışanlarına dağıtılacak. Airbnb yönetimi bu iki kategoriye ek olarak platformdaki ev sahiplerinin de hisselerden faydalanmasını istiyor. Tabi bunun için şirketin kendi içinde bir düzenleme yapması yeterli değil zira ABD'deki yasal düzenlemeler gereği sadece yatırımcılar ve şirket çalışanlarının şirket hisselerinden faydalanması mümkün. Bu sorunu aşmanın tek yolu SEC'in Airbnb'ye izin vermesi ya da yeni bir yasal düzenleme getirilmesi.


"En sadık ev sahiplerimizin hissedar olmasını istiyoruz.'' diyen şirket CEO'su Brian Chesky, bu durumun gerçekleşmesi için yasal değişikliklere ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Dünya genelinde 150 milyonun üstünde kullanıcıya ulaşan Airbnb'de, 640 binden fazla ev sahibi bulunuyor. Bu da 81 binden fazla şehirde hizmet sunan şirketin işini biraz daha zora sokuyor zira SEC, ABD'deki ev sahiplerinin hissedar olabilmesi için onay verse de diğer ülkedeki ev sahiplerinin hissedar olabilmesine olumlu yaklaşmayabilir.


Airbnb yaptığı başvuru ile şirketlerdeki çalışan kavramını yeniden şekillendirmeye çalışırken bu yönde adım atan tek şirket değil. Daha önce yolculuk paylaşım uygulamaları Uber ve Lyft de sürücülerin hissedar olabilmesi için SEC ile görüşmüş ancak bu görüşmelerden olumlu bir yanıt çıkmamıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim