Anlık Bildirim

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den yerli kripto para açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, blockchain teknolojisi ve Türkiye'nin kripto para yol haritası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerli kripto para hamlesinin doğru olmayacağını açıkladı.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'den yerli kripto para açıklaması

Bitcoin için yaptığı “global saadet zinciri” benzetmesi ile kripto para meraklılarından tepki toplayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yeni açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, Türkiye’nin kripto para ve blockchain teknolojisindeki yol haritasına ilişkim değerlendirmeler yaptı.

Zeybekçi, Blockchain teknolojisinin bilgi işlemek, bilgi depolamak ve bilgi güvenliği açısından önemli bir teknoloji olduğunu ifade etti. Blockchain teknolojisi üzerinden para birimi üretme girişiminin doğru olmadığını belirten düşüncesini şu sözlerle aktardı:

“Kripto paralarla ilgili varoluşu, bilgi saklamak, bilgi depolamak ve bilgi güvenliği ile ilgili bu zincirlerin ürettiği bir değer şeklinde söyleyebiliriz. Bunun sonucunda değer üretmek, para üretmek ya da kıymet üretmek gerekli mi? Bu mantığa dayandırarak, bu teknolojileri kullanarak böyle bir şey üretmek mi gerekiyor? Bence hayır.”

Türkiye’nin blockchain teknolojisi üzerine kurulu kendi sanal para birimini oluşturmasının yanlış bir hamle olacağını “Bilgi işlemek, bilgi saklamak, bilgi depolamak, bilgi güvenliği ayrı bir işlevdir. Bunun üzerinden oluşturulacak olan şey de bir para birimi ya da bir değer birimi değildir. Bu anlamda Türkiye'nin kendi kripto parasını üretmesi, her ülkenin böyle bir şeye girişmesi doğru değil. Şu an için sağlıklı bulmuyorum." sözleriyle ifade etti. Mevcut sistemin çok önemli negatif sürprizler yaratabileceğini ve yerli kripto para konusunda mesafeli durulması gerektiğini dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6442 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Kripto Para ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim