Anlık Bildirim

Elon Musk ''basının güvenilirliğini değerlendirmek'' için web sitesi açacak

Son zamanlarda medyada Tesla hakkında olumsuz haberlerin yer almasına öfkelenen Elon Musk, internet kullanıcılarının gazetecileri puanlayacağı bir web sitesi açacak.

Elon Musk ''basının güvenilirliğini değerlendirmek'' için web sitesi açacak Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz aylarda Model 3 üretimindeki aksaklıklar ve mali sorunlar ile basında sıkça yer bulan Tesla, son günlerde tesislerdeki çalışma koşulları ve elektrikli otomobillerdeki fren sistemine yönelik endişeler ile yeniden gündeme gelmiş durumda. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla hakkındaki olumsuz haberleri genellikle Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla pek dikkate almadığını belirtse de son zamanlarda ortaya çıkan haberlerin haksız olduğunu düşünüyor. Basın organlarının ''daha fazla tık alabilmek için'' bu tip haberlere sıkça yer verdiğini belirten Musk, bu durumun önüne geçmek için yeni bir web sitesi kuracak.


Gazeteciler ve yayınevleri puanlanacak  

Konu hakkında her zaman olduğu gibi yine Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Elon Musk, ''Asıl sorun gazetecilerin maksimum tıklamaya ulaşmak, reklam gelirleri kazanmak ya da kovulmamak için baskı altında olması. Zor bir durum: Tesla reklam vermiyor ancak fosil yakıt şirketleri ve benzinli/dizel otomobil üreticileri dünyanın en büyük reklamverenleri arasında.'' ifadelerini kullandı. Bu duruma karşılık Musk'ın çözüm önerisi ise internet kulanıcılarının her bir gazeteciye, editöre ve yayınevine haberlerin doğruluğunu temel alacak şekilde puan verebileceği bir web sitesi oluşturmak. Böylece basının güvenilirlik puanının oluşacağını belirten Musk, insanların bu puana göre hangi haber kaynaklarını takip edeceğine karar verebileceğini düşünüyor.


Bu düşüncesini hayata geçirmek için takipçilerinin de görüşlerini alan Musk, Twitter üzerinden bir anket başlattı. 500 binin üstünde oyun kullanıldığı anket sonuçlarına göre Musk'ın takipçileri de böyle bir web sitesini kullanmayı istiyor. Öte yandan sitenin isminin ne olacağı konusunda da Musk'ın önerileri var. Musk, ilk olarak web sitesinin isminin, Sovyetler Birliği döneminde resmi propaganda organının adı olan, Pravda olabileceğini belirtirken daha sonra You're Right!(Haklısın) şeklinde alternatif bir isim daha sundu.


Görünen o ki Musk, yeni web sitesine dair detayları kafasında şekillendirmeye başlamış durumda. Tesla hakkında olumsuz ve doğruluk taşımayan haberleri öncelikli problemi haline getiren Musk'ın yakın zamanda söz konusu web sitesini açması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim