Anlık Bildirim

Madencilik platformu Nicehash hacklendi: 4000'in üzerinde Bitcoin kayıp

Dünyanın en büyük kripto para madenciliği platformlarından Nicehash hacklendi. Platformdaki madenciler toplam değeri 62 milyon doların üstünde olan Bitcoin'in çalındığını iddia ediyor.

Kullanıcılar GPU ve CPU'ları ile kripto para madenciliği yapmalarına izin veren ve madencilik faaliyetleri sonucunda elde edilen Bitcoin'leri kullanıcıların sanal cüzdanlarına aktaran madencilik platformu Nicehash'in dün siber saldırıya uğradığı iddia edilmişti. Nicehash'teki madenciler sosyal medya ve Reddit'te dün sabah saatlerinden beri platforma giremediklerini ve cüzdanlarındaki Bitcoin'in başka bir cüzdana aktarıldığını iddia ederken Nicehash de platformun hacklendiğini doğruladı.


Yetkililerle İletişime Geçildi

Nicehash ilk olarak Reddit ve Facebook'ta yayınladığı açıklamayla bir güvenlik ihlali yaşandığını ve olayın araştırıldığını duyurdu. Araştırma sebebiyle 24 saat boyunca platformda herhangi bir işlem yapılamayacağını açıklayan Nicehash, platformdan bir miktar Bitcoin'in de çalındığını ancak çalınan miktarı kesin olarak belirlemek için çalışmalar yapıldığını ifade etti. ''Bu yaşananlar kesinlikle kaygı verici bir konudur ve konuyu düzeltmek için çok uğraşıyoruz." diyen Nicehash kendi araştırmasının yanı sıra olayın ilgili makamlara ve kolluk kuvvetlerine bildirildiğini ve yetkililerle iş birliği yapıldığını belirtti.


Nicehash açıklamasında çalınan Bitcoin'lerle ilgili net bir sayı vermese de platformdaki madenciler 4.736 adet Bitcon'in çalındığını iddia ediyor. Bitcoin'in mevcut değeriyle(13.500$) hesaplandığında çalınan Bitcoin'lerin toplam değeri 62 milyon doların üstünde. Nicehash platformunda madencilik faaliyeti yürüten kişiler şimdi kaybolan Bitcoin'lerin geleceğini ve Nicehash'in alacağı tavrı endişe içinde beklerken Nicehash'in 24 saatlik sürenin ardından siber saldırıya ilişkin detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim