Anlık Bildirim

Parrot, sabit kanatlı drone modeli Disco'yu tanıttı

Drone konusunda önemli çalışmaları bulunan ve daha çok eğlencele amaçlı çözümleri bulunan Parrot, CES 2016'da çok daha ciddi bir model ile karşımızda. Disco isimli bu çözüm sabit kanata sahip.
Daha çok eğlenceli amaçlı drone modelleriyle tanınan Parrot, CES 2016 fuarı kapsamında sabit kanat yapısıyla farkılaşan yeni drone modeli Disco'yu görücüye çıkarttı.
Günümüzde görmeye alıştığımız drone modellerinden farklı olarak bünyesinde sadece bir adet pervaneli motor yer alan ve sabit kanat tercihiyle uçak formunda hazırlanan yeni Parrot Disco, bu sayede firma tarafından belirtildiği kadarıya 80 km gibi inanılmaz yüksek bir hıza çıkabiliyor. Burnu ucuna konumlandırılan kamera birimiyle Full HD vieo çekimi gerçekleştirebilen ürün, dijital görüntü sabitleme teknolojisi ile olabildiğince pürüzsüz bir görüntü ortaya koyabiliyor.
Parrot'un diğer drone modelleri için geliştirdiği mobil uygulamaları ile kontrol edilebilen Disco, 2 km maksimum menzil içerisinde hareket ediyor ve dahili bataryalarıyla 45 dakika gibi oldukça uzun bir süre boyunca havada kalabiliyor. Kantları çıkartılabilir şekilde tasarlandığı için rahatlıka taşınabilen drone, "jiroskop, altimetre, magnetometre" gibi gerekli sensörleri de bünyesinde barındırıyor.
Şimdilik prototip aşamasında bulunan Parrot Disco'nun bu nedenle resmi satış fiyatı ve tarihi bilinmiyor. Hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Parrot, sabit kanatlı drone modeli Disco'yu tanıttı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5684 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
disco, Diğer Bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim