Anlık Bildirim

Samanyolu Galaksisi'ni 46 milyar piksellik fotoğraf ile keşfedin

Kendisine hayranlık bırakan Samanyolu Galaksisi'ni incelemek için 20 milyar piksellik fotoğraf yeterli gelmiyorsa, bir de yeni yayınlanan 46 milyar piksellik fotoğrafı deneyin.
Samanyolu Galaksisi'ni 46 milyar piksellik fotoğraf ile keşfedin
 
En az 200 milyar yıldız içeren ve sarmal bir gök ada olan Samanyolu'nun (Diğer adıyla Milky Way) NASA tarafından 20 milyar piksellik bir fotoğraf geçtiğimiz yıl içerisinde paylaşılmıştı. Rolf Chini öncülüğünde Şili'nin Atacama Çölü'nde Ruhr Üniversitesi Bochum gözlemevi tarafından çekilen yeni fotoğraf ise bu değeri ikiye katladı.
Büyüklüğü ve çekim zamanı nedeniyle Samanyolunu 268 bölüme ayırarak çeken ekip, her bölümü kayıt altına almak için birden fazla gün harcamış ve sonuçta ortaya 194 GB boyuta ve tam 46 milyar piksel büyüklüğe sahip bir fotoğraf çıkartmış. Bu değer ile şimdiye kadar çekilmiş en büyük astronomik görüntü ünvanını üzerine alan fotoğraf, daha önceki Milky Way fotoğraflarından da biraz daha solgun / renksiz gözüküyor ancak bunun bir nedeni bulunuyor.
Bu neden fotoğraf çekiminde "dar bant" filtre kullanılmasından kaynaklanıyor. Bu filtre tüm renkleri kayıt altına alamıyor ancak bu sayede ışık değişikenleri daha iyi okunarak ekstra bilgiler elde edilebiliyor. 46 milyar piksellik fotoğrafı buradan inceleyebilirsiniz. (Not: Fotoğraf interaktif bir sistem ile çalışıyor. Yani yakınlaştıkça yükleme yapıyor.)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5852 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim