Anlık Bildirim

Yapay zeka benzin istasyonlarında sigara içenleri yakalayacak

Microsoft ve Shell, yapay zekayı benzin istasyonlarına taşımak için iş birliği yaptı. Pilot proje ile benzin istasyonlarında sigara içenler yapay zeka aracılığıyla tespit edilecek.

Yapay zeka benzin istasyonlarında sigara içenleri yakalayacak Tam Boyutta Gör
 

Sürücülerin ya da görevlilerin bir benzin istasyonunda görmek isteyeceği en son şey muhtemelen istasyonda veya yakınında sigara içen birilerinin olmasıdır. İstasyon ve çevresi uyarı notlarıyla dolu olmasına rağmen sigara içilmesi yangına veya patlamaya neden olabilir. Bu riskin önüne geçmek isteyen Shell, benzin istasyonlarında sigara içenleri tespit etmek için Microsoft ile iş birliği yaptı. Tayland'daki ve Singapur'daki benzin istasyonlarında test edilecek pilot projede yapay zekadan faydalanılacak.


Azure IoT Edge kullanılacak 

İstasyonlarda kullanılacak sistem yüksek çözünürlüklü kameralardan elde edilen görüntülerin analiz edilmesine dayanıyor. Tabi işin analiz kısmında yapay zekanın rol üstlenmesi son derece önemli zira Shell'in Veri Birimi Genel Müdürü Daniel Jeavons da belirttiği gibi kameraların yakaladığı saniyede 200 megabaytlık verinin buluta yüklenmesi ve standart yöntemlerle analiz edilmesi pek kolay değil. 


Microsoft'un sunduğu sistemde ise Microsoft'un yapay zeka destekli bulut hizmeti olan Azure IoT Edge kullanılacak. Böylece kameralardan elde edilen görüntüler buluta yüklenirken sistem tarafından otomatik olarak analiz edilecek ve sadece sigara içildiği yönünde izlenim uyandıran görüntüler buluta yüklenmiş olacak. Sonrasında ise yapay zeka istasyon yöneticisine görüntüleri ve uyarı mesajını iletecek; hatta gerekli gördüğü hallerde pompaya benzin akışını otomatik olarak kesebilecek


İki şirketin yapay zeka iş birliği sadece benzin istasyonlarıyla sınırlı değil. Shell'in sondaj çalışmaları sırasında ve petrol rafinerilerinde de Microsoft'un yapay zeka teknolojisi kullanılacak. Bu teknoloji ile ekipmanların bakıma ihtiyaç duyup duymadıkları veya hangi bölümde arıza yaşandığı gibi problemlere yapay zeka yanıt verecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim