Anlık Bildirim

Facebook ile Adblock Plus arasındaki gerginlik tırmanıyor

Yayınladığı açıklama ile reklam engelleyen tüm uygulamaların sosyal ağda çalışmasını önleyeceğini duyuran Facebook’a ilk cevap Adblock Plus’tan geldi. Ünlü geliştirici resmen savaşın fitilini ateşledi
İki gün önce online reklamların engellenmesi konusunda tarafını belli eden Facebook, reklam engelleyen tüm uygulamalara karşı olduğunu duyurmuş ve bu tür yazılımların sosyal ağda çalışmasını önleyeceğini açıklamıştı. Reklamları kendi sunucularında barındırarak kodlarını gizleyecek olan Facebook, böylelikle eklentilerin reklamları tanımalarını zorlaştırmayı hedefliyordu.
Adblock Plus ise sosyal ağa cevap niteliği taşıyan açıklamasında kullanıcıların eklentinin son sürümünü yükleyerek (filtreleri güncelleyerek) tüm reklamları engellemeye devam edebileceklerini duyurdu. Adeta eklenti geliştiricilerle web siteleri arasında süregelen savaşı körükleyen bu gelişme tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yayıncılar ile kullanıcıların anlaşması zor görünüyor

Aslında konu genel itibariyle irdelendiğinde her iki tarafın da haklı olduğu söylenebilir. Zira yayıncılar gelirlerinin büyük bölümünü reklamlardan karşılıyorlar. Kullanıcılar ise aynı televizyonda olduğu gibi reklamları görmek zorunda olmadıklarını düşünüyorlar.
Web sitelerinin çalışmalarına devam etmeleri için gerekli reklam kaynağının kesilmesi sistemde aksamalara sebep oluyor. Öyle ki 2015 yılına dair gerçekleştirilen bir araştırmada reklam engelleyen uygulamalar yüzünden sektörde toplamda 21.8 milyar dolar gelir kaybının yaşandığı ortaya çıkmıştı. Bakalım reklamlar konusundaki bu fikir ayrılıkları nasıl aşılacak…
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7543 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, reklam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim