Anlık Bildirim

PTT, Paypal benzeri yerli ödeme sistemini duyurdu

Ülkemizde uzun süredir kullanımı kapalı olan Paypal'ın alternatifi PTT'den geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT'nin ortak ödeme platformunu duyurdu.

PTT, Paypal benzeri yerli ödeme sistemini duyurdu Tam Boyutta Gör

Antalya’da düzenlenen Uluslararası E-ticaret Konferansı’nda açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT’nin Paypal benzeri bir sistem geliştirdiğini duyurdu.

PTT bünyesinde kurulacak ödeme sistemi için ilgili kurumlarla Ortak Ödeme Platformu niyet mektubu imzalandı. Konuyla ilgili olarak Ahmet Arslan, “Yerli ve milli elektronik ödeme sistemimizle ülkemizin ticaret hacmini de arttıracağız. Ayrıca bütün tahsilatların tek bir tahsilat merkezi üzerinden yapılmasına yönelik altyapı çalışması yapıyoruz” dedi.


Ödeme sisteminin ne zaman hayata geçirileceği ile ilgili bilgi verilmedi. Gelecek yıl içerisinde kullanıma sunulacağını tahmin ediyoruz.

PTT’nin e-ticarete yönelik tek atılımı ödeme sistemi olmayacak. Firma gelecek yıl drone ile kargo teslimatına başlayacak. Yakın zamanda da Türk satıcıları ile uluslararası müşterileri birleştirecek olan Turkishsouq projesini hayata geçirecek. Turkishsouq ile Manisa’daki bir mobilya üreticisi kargo, gümrük ve yabancı dil ile uğraşmadan ürünlerini yurt dışına satabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12090 kez okundu.
64 kişi, toplam 69 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
paypal, ptt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim