Anlık Bildirim

Dizel skandalında yeni perde: Eski yöneticiler Volkswagen'e milyonlarca euro tazminat ödeyecek

Eski Volkswagen CEO'su, dizel skandalındaki rolü için şirkete 11.2 milyon euro tazminat ödeyecek. Alman üreticinin farklı isimlerden ve sigortadan alacağı para 288 milyon euroyu buluyor.

Dizel skandalında yeni perde: Eski yöneticiler Volkswagen'e milyonlarca euro tazminat ödeyecek Tam Boyutta Gör

Son dönemde otomotiv dünyasının gündemindeki en önemli konulardan biri küresel çip krizi. Fakat 2015'ten beri belli aralıklar ve farklı üreticiler aracılığıyla gündeme gelen bir konu daha var: Dizel emisyon skandalı.

Daha dün Renault'nun emisyon hilesi yapmaktan Fransa'da suçlu bulunduğunu ve yaklaşık 80 milyon euroya denk gelen bir cezaya çarptırıldığını siz değerli okurlarımıza aktarmıştık. Şimdiyse gözler yeniden bir dönem dizel skandalının baş kahramanı olan Volkswagen'e döndü. Farklı olan konu ise bu kez tazminat ödeyecek tarafın Volkswagen olmaması.

Alman üretici, kendisine milyarlarca dolara mal olan dizel skandalının ilk şokunu atlattıktan sonra konuyla ilgili sorumlu tuttuğu yöneticileri mahkemeye vermişti. Şirketten yapılan yeni açıklamada, soruşturmaya dahil olan eski Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn ile tazminat konusunda anlaşmaya varıldığı ve kişisel olarak 11.2 milyon euro tazminat ödeyeceği belirtildi.

Öte yandan Volkswagen'e tazminat ödeyecek tek kişi Winterkorn değil. Varılan mutabakata göre eski Audi CEO’su ve Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Rupert Stadler’in 4.1 milyon euro, Audi şirketinin eski yöneticisi Stefan Knirsch’in 1 milyon euro ve eski Porsche CEO’su Wolfgang Hatz’ın da 1.5 milyon euro tazminat ödeyeceği belirtildi. Volkswagen bunların yanı sıra yöneticileri kapsayan bir sigortadan da 270 milyon euro alacak.

Dizel skandalının tazminatlar ve geri çağrılan araçlar dahil Volkswagen'e yaklaşık 32 milyar dolara mal olduğu düşünülüyor. Şirket hala farklı ülkelerde tüketiciler, yatırımcılar ve çevre örgütleri tarafından açılan davalarla uğraşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim