Anlık Bildirim

Bosch 1 milyar avroluk yonga tesisi kuruyor

Küresel çip krizinin tam ortasında AB’nin de desteğini alan Bosch toplamda 1 milyar Avroluk yonga üretim tesisi kuruyor. Yonga üretimi ise Temmuz ayında başlayacak.

Bosch otomobillere yonga üretecek Tam Boyutta Gör

Bosch ismini daha çok beyaz eşya sektöründe duyuyor olsak da otomotiv sektöründeki rolü çok önemli. İçten yanmalı motorların neredeyse tamamında Bosch patentleri kullanılıyor. Yonga tasarımında da tecrübeli olan firma Almanya’ya dev bir yatırım yapıyor. 

Bosch yonga tesisleri

Firma yaptığı açıklamada Dresden şehrinde 1 milyar Avro yatırımla dev bir yonga tesisi kuracağını duyurdu. 7200 metrekare alana sahip olan yonga tesisinde uygulama odaklı devreler olarak bilinen ASIC sistemler üretilecek.

Temmuz ayı ile birlikte ilk olarak güç yönetim yongalarının üretilmesi bekleniyor. Eylül ayında daha yetenekli otomobil yongaları hatlara çıkacak. Firma 300mm yonga plakaları ile çalışacağını duyurdu ki bugüne kadar kullandığı 200mm plakalara göre oldukça önemli bir ilerleme. 

Firma otomotiv yonga segmentinin önümüzdeki dönemde hızlı bir büyüme içerisine gireceğini düşünüyor. Bu bakımdan yatırımlar kısa sürede meyvesini verecek. Bosch üretim planları doğrultusunda Avrupa Birliği’nden de 200 milyon Avro hibe almayı başardı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim