Anlık Bildirim

Doğuş Otomotiv'in VW Türkiye distribütörlüğü bitecek mi? Şirketten açıklama geldi

Volkswagen'in Türkiye yatırımıyla birlikte Doğuş Otomotiv'in distribütörlüğünün sona ereceğine dair iddialar ortaya çıkmıştı. Şirket, KAP'a yaptığı açıklamada bu iddiaları yanıtladı.

Doğuş Otomotiv'in VW Türkiye distribütörlüğü bitecek mi? Şirketten açıklama geldi Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Volkswagen’in yeni açacağı fabrika için tercihini Türkiye’den yana kullandığı uzun süredir gündemde. Böyle bir durumda Doğuş Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünün sona ereceği, Volkswagen’in satış ve servis faaliyetlerini üzerine alacağı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Doğuş Otomotiv’den açıklama geldi.

Söz konusu iddialarla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan Doğuş Otomotiv, çıkan haberlerin kesinlikle asılsız olduğunu belirtti. Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

VW markası ile mevcut sözleşmemiz süresizdir

“Çeşitli basın yayın organlarında ve ortamlarda, Volkswagen'in yatırım için Türkiye'yi tercih ettiği, distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan Şirketimizle distribütörlük ilişkisini sonlandıracağına ilişkin haberler yer almaktadır.

Volkswagen grubunun, Türkiye'de yatırım yapmasını hem ülkemiz hem de otomotiv sektörümüz adına çok yararlı, sevindirici ve gurur verici bir durum bulmakla birlikte yatırım kararı Volkswagen yönetimine ait olup, henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Şirketimizin, 25 yıldır başarı ile devam eden Türkiye  distiribütörlüğünün sona ereceğine ilişkin haberler tamamen asılsız olup,  VW markası ile mevcut sözleşmemiz süresizdir.”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına göre Manisa’ya kurulacak fabrikanın 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. 1.3 milyar euro yatırımla hayat bulacak tesisin 2022 yılında faaliyete geçeceği gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11872 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen fabrika, doğuş otomotiv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim